«Ця булочка має стати раєм на землі» — саме так творці найвідомішого у світі десерту сформулювали свою мету під час створення нового кулінарного шедевра. Потрібно сказати, що їм удалося її досягти. Булочки сінабон із корицею стали найзнаменитішою випічкою у світі! У чому полягає секрет їх популярності?
Все до шаленства просто. Оригінальний і ні з чим не порівнянний смак найніжнішого тіста з начинкою знайшов відгук у серцях ласунів із різних країн. Зараз понад 1,5 тисячі пекарень, які займаються приготуванням цих булочок, перебувають по всьому світу і мають великий успіх.
Як спекти булочки сінабон з корицею
Щоб порадувати себе цими м’якими ласощами, купувати їх необов’язково. Такі булочки можна спекти і в домашніх умовах. Тільки попереджаємо, вам потрібно буде запастися терпінням. Адже приготування дріжджового тіста – це не найшвидший процес. Зате розкішний результат точно вартує того!
- Дріжджі 2 ч. л.
- Цукор-пісок 270 гр.
- Вода 125 мл.
- Борошно пшеничне 850 гр.
- Сіль 1 ч. л.
- Молоко коров’яче 270 мл.
- Масло вершкове 170 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Вершковий сир 90 гр.
- Ванільний цукор 2 ч. л.
- Цукрова пудра 100 гр.
- Кориця 15 гр.
- Приготуйте опару. У глибокій ємності змішайте сухі дріжджі з 70 г цукру. Влийте теплу воду та перемішайте. Накрийте харчовою плівкою і приберіть у тепло на 15 хвилин.
- В окремій ємності змішайте яйця та 250 мл теплого молока. Додайте 50 г розтопленого вершкового масла, сіль та опару.
- Акуратно введіть 700 г просіяного пшеничного борошна і замішайте рідке тісто, використовуючи ложку. Накрийте його харчовою плівкою і приберіть у тепле місце на 1,5 години.
- Приготуйте начинку. Змішайте 200 г цукру з корицею.
- Викладіть тісто на робочу поверхню. Присипте його 150 г пшеничного борошна. Розкачайте тісто у прямокутник. Змастіть його 70 г розм’якшеного вершкового масла. Помірно посипте цукром, змішаним з корицею.
- Скачати тісто з начинкою в рулет.
- Розріжте його на 15 частин за допомогою гострого ножа або нитки.
- Викладіть заготовки з тіста на лист, застелений пергаментом. Накрийте їх рушником і приберіть у тепло на 20 хвилин.
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Відправте в неї лист з заготовками на 25 хвилин.
- Приготуйте крем. У глибокій ємності змішайте сир з 50 г розм’якшеного вершкового масла і цукровою пудрою. Додайте 20 мл молока та ванільний цукор. Збийте до однорідної маси
- Дістаньте булочки із духовки. Сильно полийте їх кремом.
15 таючих у роті булочок готові! На аромат такої випічки з корицею всі домочадці втечуть за лічені секунди. Тому радимо даремно часу не втрачати. Перед нанесенням крему поставте чай заварюватися, щоб можна було швидше приступити до дегустації дивовижних булочок сіннабон!