Подрібнений до порошкоподібного стану цукровий пісок називають цукровою пудрою або кондитерським цукром. Хоча за смаком вони схожі, ніжний порошок володіє дещо іншими властивостями, ніж тверді кристали.
Що приготувати з цукровою пудрою
Основна відмінність цукрової пудри від піску – в консистенції. Солодкий пил легше розчиняється в рідинах, що робить її незамінною при виготовленні дзеркальної глазурі або гладкого крему, а також однорідного соусу. Кладуть її і в тісто для печива, щоб воно вийшло більш щільним, але при цьому розсипчастим, ніжним, що тане в роті.
Порошкоподібний продукт використовують і у виробництві цукерок. І, звичайно ж, за допомогою пудри створюють чарівне напилення на десертах і напоях, щоб одночасно підсолодити і прикрасити їх.
Чи можна замінити кондитерським цукром звичайний? Варто врахувати, що в промисловий продукт додають близько 3% кукурудзяного крохмалю, щоб запобігти злежуванню. Крохмаль додає рідинам в’язкість, згущує їх, тому важливо зрозуміти чи не зіпсує він вам консистенцію страви. При заміні дотримуйтесь пропорцію – замість 1 склянки гранульованого слід взяти 1 ¾ склянки подрібненого. Якщо ж в рецепті значиться саме змелений пісок, не варто нічого міняти.
72 год 0 хв6
Цукати з айви в домашніх умовах виходять насиченими та дуже цікавими до смаку. Такі привабливі ласощі сподобаються як дорослим, так і дітям. Частування можна їсти просто так або...
24 год 0 хв10
Цукати з чорноплідної горобини – це оригінальна та неймовірно смачна солодка закуска для дорослих та дітей. Приготувати таке частування зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений
15 год 0 хв4
Цукати з ревеню – це цікаве за смаком і дуже апетитне частування, яке сподобається і дорослим, і дітям. Такий натуральний десерт стане чудовою альтернативою іншим магазинним ласощам.
8 год 0 хв3
Цукати з червоної горобини, чорноплідної горобини та сливи (так зване сухе варення) здивує вас своїм оригінальним смаком та простотою у приготуванні. Ці зацукровані ягідки та шматочки фруктів, можна.
1 год 10 хв6
Торта делла нонна (Torta della nonna) – традиційна страва італійської кухні. Торта делла нонна є солодким пиогом з пісочного тіста з начинкою із заварного крему. Зверху пиріг неодмінно...
2 год 30 хв3
Кростата із конфітюром (Crostata alla confettura) – традиційний десерт італійської кухні. Кростата з конфітюром є відкритим пирігом з джемом. Це класика італійського десерту.
1 год 30 хв4
Кростата ді крема (Crostata di crema e amarene) – традиційний італійський відкритий пиріг з фруктовою або ягідною начинкою на основі пісочного тіста. Назва кростата походить від італійського слова.
4 год 30 хв2
Приготування власного домашнього морозива – це веселе та смачне заняття для літніх місяців. Полуничне морозиво – відмінний вибір, коли сезон солодкої, червоної полуниці у самому розпалі.
7 хв1
Сирна кава – це насичений напій з вершковим смаком та ароматом. Каву в такому оригінальному виконанні можна знайти у багатьох кав’ярнях. Навіть найдосвідченіші гурмани та любителі кавових напоїв.
50 хв4
Пиріг із чорною смородиною (Juodųjų serbentų pyragas) – популярний литовський десерт. Рецептів приготування пирога з чорною смородиною багато, у кожної литовської господині знайдеться свій улюблеий.
15 хв5
Марципан вже давно пов’язують з Німеччиною та Італією зокрема, але його коріння знаходиться на Сході. Ще в 850 році перський лікар на ім’я Rhazes хвалив цілющі властивості мигдалю.
20 хв8
Справжня сангрія (яка отримала свою назву від свого червоного кольору – de sangre іспанською) – легка, проста і швидка підготовка. Якщо ви віддаєте перевагу більш насиченому і міцному.
1 год 5 хв8
Верх торта прикрашають цукровою пудрою та створюють силует меча або хреста Святого Джеймса. Цей чудовий мигдальний торт названий на честь Сантьяго (Святого Джеймса), покровителя Іспанії.
1 год 45 хв3
Роскон де Рейєс по всьому світу є королем всіх іспанських будинків, а також в інших країнах Латинської Америки, таких як Мексика, Колумбія, Уругвай та Аргентина. Мексиканський роскон-де-рейес
1 год 20 хв7
«Ця булочка має стати раєм на землі» — саме так творці найвідомішого у світі десерту сформулювали свою мету під час створення нового кулінарного шедевра. Потрібно сказати, що їм...
1 год 40 хв6
Василопіта (Vasilopita) – традиційна грецька страва. Василопіта є кексом або хлібом, який подається опівночі напередодні Нового року, щоб відсвяткувати День Святого Василя.
40 хв10
Знаю, багато хто з вас чув про цю випічку, а хтось навіть пробував приготувати булочки сінабон. М’які та пишні, ароматні та дуже смачні, вони ідеально підходять для домашніх...
3 год 20 хв8
Ну вже якщо вчора ми заготовили на зиму гарбузове пюре, то треба обов’язково з ним щось спекти. І будуть це гарбузові булочки Сіннабон! По-справжньому сонячна, ароматна, ніжна, смачна.
2 год 50 хв8
Зараз булочки Сіннабон можна зустріти не тільки в Америці, але й у всьому світі з усіма своїми цікавими та смачними різновидами: з карамеллю та горіхами, із листковим тістом,...
1 год 20 хв4
Ароматна цитрусова кислинка у квадраті! Тому що цього разу у нас буде не лише панна-котта з ароматом лимона, а й другий шар із лимонного желе.