Пиріг з чорною смородиною по-литовськи

Пиріг із чорною смородиною (Juodųjų serbentų pyragas) – популярний литовський десерт.

Рецептів приготування пирога з чорною смородиною багато, у кожної литовської господині знайдеться свій улюблеий. Нижче ми наводимо рецепт дуже простого та смачного пирога з чорною смородиною, яким з нами поділилася кулінар із Литви.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
50 хвДрук
  • Яйця збити із цукром.
  • Додати вершкове масло, молоко, борошно (1,5 склянки) та розпушувач. Добре перемішати.
  • Круглу форму для випічки змастити маслом і вилити в неї тісто.
  • Ягоди чорної смородини вимити, висушити, з’єднати з 1 ст. ложкою борошна і обережно перемішати, щоб не розчавити ягоди.
  • Висипати ягоди поверх тіста і поступово розподілити по всій поверхні пирога.
  • Випікати в попередньо розігрітій до 180 ° С духовці близько 30-40 хвилин.
  • Перекласти пиріг із чорною смородиною на решітку та посипати зверху цукровою пудрою. Остудити та подавати до столу.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь