Верх торта прикрашають цукровою пудрою та створюють силует меча або хреста Святого Джеймса.
Цей чудовий мигдальний торт названий на честь Сантьяго (Святого Джеймса), покровителя Іспанії. Кожного 25 липня в Іспанії відзначають національне свято Святого Джеймса. Його останки поховані у місті Сантьяго-де-Компостела, Галісія. У середньовіччі паломництво в Сантьяго було найважливішим паломництвом усього християнського світу. Сьогодні багато людей досі здійснюють поїздку до Сантьяго не лише з релігійних міркувань, а й як культурний чи історичний відпочинок.
Походження торта невідоме, але, можливо, його привезли до Галісії паломники, яким насолоджувалися багато, хто завершив свою подорож до Сантьяго. Сьогодні цей торт продається по всьому Сантьяго де Компостела і користується популярністю як у туристів, так і у паломників.
- Мигдаль солодкий 250 гр.
- Куряче яйце 4 шт.
- Цукор-пісок 220 гр.
- Олія соняшникова 8 ст. л.
- Борошно пшеничне 150 гр.
- Розпушувач ½ ч. л.
- Вода 100 мл.
- Лимон цедра 1 шт.
- Прикраса
- Цукрова пудра 20 гр.
- Очистіть мигдаль, потім за допомогою м’ясорубки або кухонного комбайна подрібніть мигдаль до дрібного помелу та відкладіть убік. ! Щоб легше було очистити мигдаль, залийте окропом на 3 хвилини. Потім очистіть та висушіть.
- Поставте розігріватися духовку до 180 С. Змастіть велику форму олією.
- У великій мисці збийте яйця та цукор разом до білого кольору. Додайте масло, борошно, розпушувач та воду і збийте електричним або ручним міксером до однорідності.
- Додайте мигдаль у тісто. Додайте цедру лимона і перемішайте.
- Вилийте тісто у готову форму. Випікайте у духовці на середній полиці приблизно 45-50 хвилин. Перевірте готовність за 45 хвилин. Пиріг готовий, якщо зубочистка, вставлена в центр пирога, буде сухою та чистою.
- Прикрасьте цукровою пудрою верх кекса.