Калорійність на 100 грам (кбжу):
18.6 г.
Білки
57.7 г.
Жири
16.2 г.
Вуглеводи
645
ккал

Мигдаль — це дерево, більше схоже на чагарник, що відноситься до роду Слив і підроду мигдаль. По суті, мигдаль — це кісточковий плід (такий, як вишня, наприклад).

Але всюди в світі його прийнято вважати горіхом. Мигдаль зовнішнім своїм виглядом дуже сильно скидається на кісточку абрикоса, тому їх досить легко сплутати один з одним.

Де росте мигдаль? У сучасному світі мигдаль є досить поширеною рослиною, тому його можна зустріти в США, в Китаї, на узбережжях Чорного і Середземного морів. Мигдаль росте в Чехії та Словаччині. Віддає перевагу мигдалю, в основному, грунту з високим вмістом кальцію. Мигдаль дуже любить багато світла і тепла. Власне мигдаль – у вигляді плодів — дозріває в середині літа. До речі, морози до мінус 25-ти градусів мигдалю можуть бути не страшні, тому при бажанні мигдаль можна вирощувати навіть в Україні.

Що приготувати з солодким мигдалем

Мигдаль багатий вуглеводами, білками, жирами (особливо мононасиченими). У мигдалі є такі мікроелементи як: фосфор, кальцій, залізо, калій, магній. Мигдаль може похвалитися великим вмістом вітамінів групи В, а також вітаміном Е.Бджоли теж дуже люблять квітучий мигдаль, це медоносна рослина. Масло мигдалю використовується в миловарінні, причому, з мигдалю вариться дороге мило. Ефірна олія мигдалю активно збагачує багато косметичні та парфумерні вироби.

Мигдаль використовується в їжу злегка підсмаженим, перемішаним з сіллю або цукром. Мигдаль часто додають в шоколад або в випічку. Мигдаль часто стає компонентом різних лікерів. Знамените активоване вугілля, між іншим, виробляється з шкаралупи мигдальних горіхів. Дуже люблять мигдаль в Китаї: Китайська кухня активно використовує мигдаль, додаючи його в самі різні страви, включаючи десерти і основні страви з м’яса.

2 год 0 хв2
Дуже вишуканий, гіркувато-цитрусовий смак має варення-конфітюр з червоної горобини, зварене разом із апельсинами та мигдальними горішками. Готуються ласощі нескладно, а результат виходить –
25 хв4
Сп’єдіні ді мерлуццо (Spiedini di merluzzo) – італійські шашлички з тріски на шпажках.
30 хв4
Спагетті з брокколі та мигдалем (Spagetti con crema di broccoli e mandorle tostate) – один вегетаріанських варіантів приготування спагетті, найпопулярнішого різновиду італійської пасти.
20 хв6
Кожен пече це печиво по-своєму. Але сенс однаковий – горіхи, цукати тощо у рідкому заварному тісті, після випічки намазується шоколадом чи посипається горіхами. Зазвичай як основу рекомендують брати.
50 хв4
Історія сбризолони розвивалася у кілька етапів. Спочатку це був дуже скромний десерт для бідних із серії “Три чашки”. Тобто по склянці пшеничного та кукурудзяного борошна плюс цукор.
1 год 5 хв8
 Верх торта прикрашають цукровою пудрою та створюють силует меча або хреста Святого Джеймса. Цей чудовий мигдальний торт названий на честь Сантьяго (Святого Джеймса), покровителя Іспанії.
50 хв8
Подружка із закордону минулого місяця привезла дві сумки гостинців. В одній — побутова хімія, яка у них в рази якісніше, а в другій — солодощі. Не сказала б,...
Яблука, запечені в тісті
2 год 0 хв3
Яскравий і поживний домашній десерт, який приємно здивує всіх гостей — яблука, запечені в тісті. Використовуйте нескладну кулінарну ідею для вашого сімейного столу.
4 год 0 хв4
Навіть щільні красиві плоди можуть бути всередині зіпсовані хробаками. Якщо є сумніви в якості продукту, опустіть ягоди в підсолену воду з невеликою кількістю лимонної кислоти.
паска Краффін
3 год 15 хв
Краффіни стали просто мега-популярними в останні роки. Вони також готуються з дріжджового тіста, але відрізняються самою технологією приготування і великою кількістю вершкового масла.
Як приготувати повітряну мигдальну паску
2 год 10 хв
А цей рецепт якраз для тих, хто хоче спробувати чогось новенького. Крім класичних родзинок, тут так само доданий мигдаль. Плюс в тісті використовується мигдальне борошно, що підсилює характерний.
салат з редиски і моркви без майонезу
25 хв
Цей найпростіший в приготуванні і за складом салат виходить дійсно дуже смачним. Солодка морквина відмінно поєднується з легкою гіркуватістю редису, а заправка з олії і лимонного соку додає.
Салат з креветками і руколою
25 хв5
Нічого не маю проти салатів з майонезом, хоч вони і вийшли з моди. Однак після ряду зимових свят ні олів’є, ні вінегрет вже не лізуть — впевнена, я...