Калорійність на 100 грам (кбжу):
18.6 г.
Білки
57.7 г.
Жири
16.2 г.
Вуглеводи
645
ккал

Мигдаль — це дерево, більше схоже на чагарник, що відноситься до роду Слив і підроду мигдаль. По суті, мигдаль — це кісточковий плід (такий, як вишня, наприклад).

Але всюди в світі його прийнято вважати горіхом. Мигдаль зовнішнім своїм виглядом дуже сильно скидається на кісточку абрикоса, тому їх досить легко сплутати один з одним.

Де росте мигдаль? У сучасному світі мигдаль є досить поширеною рослиною, тому його можна зустріти в США, в Китаї, на узбережжях Чорного і Середземного морів. Мигдаль росте в Чехії та Словаччині. Віддає перевагу мигдалю, в основному, грунту з високим вмістом кальцію. Мигдаль дуже любить багато світла і тепла. Власне мигдаль – у вигляді плодів — дозріває в середині літа. До речі, морози до мінус 25-ти градусів мигдалю можуть бути не страшні, тому при бажанні мигдаль можна вирощувати навіть в Україні.

Що приготувати з солодким мигдалем

Мигдаль багатий вуглеводами, білками, жирами (особливо мононасиченими). У мигдалі є такі мікроелементи як: фосфор, кальцій, залізо, калій, магній. Мигдаль може похвалитися великим вмістом вітамінів групи В, а також вітаміном Е.Бджоли теж дуже люблять квітучий мигдаль, це медоносна рослина. Масло мигдалю використовується в миловарінні, причому, з мигдалю вариться дороге мило. Ефірна олія мигдалю активно збагачує багато косметичні та парфумерні вироби.

Мигдаль використовується в їжу злегка підсмаженим, перемішаним з сіллю або цукром. Мигдаль часто додають в шоколад або в випічку. Мигдаль часто стає компонентом різних лікерів. Знамените активоване вугілля, між іншим, виробляється з шкаралупи мигдальних горіхів. Дуже люблять мигдаль в Китаї: Китайська кухня активно використовує мигдаль, додаючи його в самі різні страви, включаючи десерти і основні страви з м’яса.

50 хв8082
Подружка із закордону минулого місяця привезла дві сумки гостинців. В одній — побутова хімія, яка у них в рази якісніше, а в другій — солодощі. Не сказала б,...
Яблука, запечені в тісті
2 год 0 хв3026
Яскравий і поживний домашній десерт, який приємно здивує всіх гостей — яблука, запечені в тісті. Використовуйте нескладну кулінарну ідею для вашого сімейного столу.
4 год 0 хв4094
Навіть щільні красиві плоди можуть бути всередині зіпсовані хробаками. Якщо є сумніви в якості продукту, опустіть ягоди в підсолену воду з невеликою кількістю лимонної кислоти.
паска Краффін
3 год 15 хв0376
Краффіни стали просто мега-популярними в останні роки. Вони також готуються з дріжджового тіста, але відрізняються самою технологією приготування і великою кількістю вершкового масла.
Як приготувати повітряну мигдальну паску
2 год 10 хв0318
А цей рецепт якраз для тих, хто хоче спробувати чогось новенького. Крім класичних родзинок, тут так само доданий мигдаль. Плюс в тісті використовується мигдальне борошно, що підсилює характерний.
салат з редиски і моркви без майонезу
25 хв0290
Цей найпростіший в приготуванні і за складом салат виходить дійсно дуже смачним. Солодка морквина відмінно поєднується з легкою гіркуватістю редису, а заправка з олії і лимонного соку додає.
Салат з креветками і руколою
25 хв50463
Нічого не маю проти салатів з майонезом, хоч вони і вийшли з моди. Однак після ряду зимових свят ні олів’є, ні вінегрет вже не лізуть — впевнена, я...
Варення з айви
60 хв01.5к.
Айву використовують для приготування різних страв, але найчастіше з неї роблять дуже смачне і корисне варення, багата калієм і антиоксидантами. А як заготовити на зиму таке ласощі в...
3 год 0 хв0641
На зиму можна приготувати дуже смачне варення з абрикосів з ядерцями по одному з найцікавіших простих рецептів з покроковими фото. Для варення з ядерцями підійдуть тільки культурні сорти.
паска царська рецепт
2 год 30 хв0533
Паска царська великодня – сама смачна випічка, яка готується на Великдень. Тісто виходить приголомшливим і ароматним, Всі рецепти з фото, покроково описано. Можна експериментувати
60 хв0833
Паска з цукатами та родзинками — смачний варіант пасхальної випічки, яка повинна бути на кожному столі у Світле Христове воскресіння. Для додання особливого, цікавого смаку в тісто додають.
60 хв0535
Пахлава – найпопулярніша східна солодкість, традиційний десерт не тільки в Туреччині, але і в багатьох інших країнах. І якщо використовувати перевірені рецепти з покроковими фото, то такі ласощі.
пісочне домашнє печиво
45 хв03.1к.
Печиво люблять як діти, так і дорослі, особливо якщо приготоване своїми руками в домашніх умовах. Пісочне печиво досить легко готувати, в цьому допоможуть прості і смачні рецепти, з...
Салат Наречена
45 хв0704
Є безліч різних рецептів салат «Наречена», але класичний варіант — з копченою куркою і плавленим сиром. Виходить неймовірно смачний, ніжний, ситний. Кілька варіантів приготування з
торт пафаелло рецепт
1 год 30 хв0930
Декілька покрокових рецептів з фото, як спекти в домашніх умовах торт «Рафаелло». Він складається з пишного бісквіта з мигдальним прошарком, білого солодкого крему і кокосової стружки.
новорічний стіл 2020
0645
Хочеться запропонувати сьогодні таке новорічне меню, щоб ваші столи були найсмачнішими в цей урочистий святковий день. Думаю з такими новими і цікавими рецептами які будуть представлені в цій.