Флорентійське печиво

Кожен пече це печиво по-своєму. Але сенс однаковий – горіхи, цукати тощо у рідкому заварному тісті, після випічки намазується шоколадом чи посипається горіхами.

Зазвичай як основу рекомендують брати 100 г лимонних або апельсинових цукатів, 100 г мигдальних паличок. Але я їла найсмачніше печиво з мигдалем, фісташками та кедровими горішками.

Шоколад краще брати молочний – на мій смак, тому що він не затіняє смаку горіхів.
Тісто також можна міняти. Замість цукру, наприклад, взяти мед і патоку, а вершків всього пару ложок, печиво буде твердішим і карамельнішим.

Таке печиво зберігається досить довго, його можна навіть скласти в красиву коробочку і привезти подружці на день народження.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
20 хвДрук
  • Нарізати мигдаль пелюстками.
  • Змішати вершки, мед, цукор та маргарин. Поставити одержану основу на вогонь, довести до кипіння та варити протягом 3 хвилин.
  • Додаємо в суміш мигдальні пелюстки, дрібно нарізані цукати та лимонну цедру та варимо ще 2 хвилини.
  • Потім відключаємо вогонь, додаємо борошно, перемішуємо і даємо охолонути до теплого стану. Викладаємо тісто у круглі формочки.
  • Випікати при 180 градусах близько 10 хвилин.
  • Дати печивом охолонути. Розтопити шоколад. Полити шоколадом одну із сторін кожного печива. Також можна посипати зверху рубаними горіхами.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь