Калорійність на 100 грам (кбжу):
5.4 г.
Білки
35.3 г.
Жири
56.5 г.
Вуглеводи
544
ккал

Шоколад виготовляється з плодів какао. Вважається, що слово “шоколад” має французьке коріння, хоча в мовах відразу трьох країн: Франції, Великобританії та Іспанії – звучить це слово практично однаково.

Що приготувати з шоколадом

Інша версія стверджує, що “шоколад” – це змінене ацтекське слово, яке звучить приблизно як “чоколатль”. Перекладається воно як “гірка вода” і позначає напій на зразок шоколаду, який ацтеки готували з плодів какао.

Приготування шоколаду різниться в залежності від його різновидів, це: молочний шоколад, гіркий шоколад, темний шоколад, білий шоколад, пористий шоколад, діабетичний шоколад. Кожен з розмаїття сортів шоколаду вибирає собі улюблений. У шоколаду є навіть власний день у році: 11 липня визнаний Всесвітнім днем шоколаду. По всьому світу є велика кількість музеїв шоколаду. Періодично у великих містах світу проходять шоколадні виставки.

Гарячий шоколад, на відміну від звичайного шоколаду, покупного, включає в себе наступні продукти: терте какао, цукор, молоко, корицю, ваніль. Як приготувати шоколад? Його можна виготовити в домашніх умовах, зваривши в молоці какао з цукром і додавши невелику кількість вершкового масла. Гарячий шоколад — напій дуже корисний і для здоров’я, і для нервової системи, і для морального стану. Вважається, що шоколад здатний підняти настрій.

Шоколад — обов’язковий атрибут багатьох десертів. Без шоколаду або ж без какао печуться рідкісні торти, тістечка, печива. Темний шоколад, на думку багатьох експертів, не здатний завдати шкоди зубам, тому що високий вміст в шоколаді какао нейтралізує негативну дію цукру.

А ви знаєте, що для кішок і собак шоколад може бути смертельним? У шоколаді міститься так званий теобромін, сильний токсин для багатьох птахів і тварин.

20 хв6
Кожен пече це печиво по-своєму. Але сенс однаковий – горіхи, цукати тощо у рідкому заварному тісті, після випічки намазується шоколадом чи посипається горіхами. Зазвичай як основу рекомендують брати.
5 хв2
Серрадура (Serradura), також відома як “дерево пили” або “португальська пилка”, – це традиційний португальський десерт, який часто готують у Макао (територія
60 хв8
Мені подобається як “звучить” у випічці банан. Я люблю поєднання банана із шоколадом. І коли побачила на просторах Інтернету цей рецепт, він мені запав у душу.
1 год 50 хв4
Шоколадний террін – чудовий рецепт для того, щоб повторити його в домашніх умовах. До того ж, ласощі точно оцінять любителі шоколаду, вони мають чудовий смак, але дуже незвичайну...
60 хв12
Сирні сирники в домашніх умовах у шоколаді – це десертна страва, яка є класичними сирними сирниками, вкритими шаром шоколаду. Такі сирні сирники можуть бути оздоблені кокосовою
40 хв9
Кавовий мус – незвичайне, пористе диво для вашого столу. Каву з молоком люблять багато хто, а тепер знайомий смак можна відчути і в оригінальному десерті. Ласощі виходять солодкими,...
1 год 15 хв2
Банановий мус – соковитий, солодкий та ніжний фруктовий десерт із пористою текстурою. Ним можна завершити сімейний обід чи вечерю, а також він оригінально виглядатиме на дитячому святі.
3 год 0 хв8
Шоколадний мус – чудовий невагомий десерт. У перекладі з французької «мус» означає «піна». Його можна робити на основі вершків чи яєчних білків. У першому випадку мус буде калорійнішим....
6 год 30 хв3
Апетитне морозиво з шоколадом не складно приготувати в домашніх умовах. Яскравий натуральний десерт сподобається і дорослим і дітям. Візьміть на замітку кулінарну ідею!
2 год 40 хв6
Рецепт надзвичайно смачного десерту, який ви ще точно не пробували. Шоколадний торт “арабські казки” – фантастичні ласощі з повітряним бісквітом, які здатне підкорити
шоколадне пісочне печиво
55 хв9
Апетитне шоколадне пісочне печиво готується так само просто, як і звичайне печиво. Воно дуже ніжне, смачне і дивно приємно пахне шоколадом. Спробуйте!
45 хв15
У цьому рецепті мармеладу зі слив додають шоколад, щоб зробити смак десерту ще цікавішим. Колір готового продукту буде залежати від кольору шкірки плодів – від темно-червоного до червоно-коричневого.
Шоколадна панакота
2 год 55 хв2
Як перевірити, чи правильно приготовлена панакота? Досить відрізати від неї шматочок за допомогою вилки і подивитися на лінію зрізу. Якщо поверхня зрізу гладка, даний десерт не є італійським,...
круасани з листкового тіста з шоколадом
58 хв12
Круасани з шоколадною начинкою на сніданок – найкраще рішення, щоб почати день з гарного настрою. Приготуйте домашній десерт за лічені хвилини. Порадуйте себе і близьких пишним тістом і.
1 год 25 хв2
Насичений шоколадний смак і невагома консистенція суфле підкорить вас з першої ложки. Причому приготувати суфле самостійно в домашніх умовах є цілком посильним завданням для кожної господині.
Сирне суфле без випічки з желатином
3 год 20 хв4
Десерти без випічки завжди користуються величезною популярністю. Процес приготування сирного суфле також не передбачає випічки. Сирне суфле виходить ніжним і смачним, його можна подати на дитяче свято.
4 год 55 хв2
Італійська кухня славиться не тільки смачною піцою і випічкою. Десерти, виконані італійськими кулінарами, володіють чарівним смаком і ніжною текстурою, як, наприклад, відоме всім блюдо панакота.
Шоколадно-молочний коктейль
13 хв2
Шоколадно-молочний коктейль – це неймовірне поєднання смаків та ароматів, зібраних у єдиний поживний та корисний напій, який сподобається всім, хто спробує хоча б ковток.
2 год 0 хв10
Коли востаннє відпочивали з мамою у Львові, пройшлися по всіх знаменитих закладах. І в кожному з них спробували хоча б шматочок легендарного Львівського сирника. Але найбільше мені сподобався.
15 хв1
Кава з перцем у турці чудово зігріває в негоду. Ароматний напій бадьорить. Якщо ви ніколи не куштували незвичайний варіант гарячого напою, рекомендую спробувати. Смак специфічний і