Банановий мус

Банановий мус – соковитий, солодкий та ніжний фруктовий десерт із пористою текстурою. Ним можна завершити сімейний обід чи вечерю, а також він оригінально виглядатиме на дитячому святі. Мус відмінно тримає форму завдяки желатину та збитим вершкам.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
1 год 15 хвДрук
  • Банани беріть стиглі та м’які. Підготуйте всі інші інгредієнти для мусу.
  • У миску всипте желатин і замочіть у холодній воді на півгодини.
  • З бананів зніміть шкірку і розламайте на невеликі шматочки. Збризкайте банани лимонним соком і пюрируйте занурювальним блендером.
  • В іншу миску влийте охолоджені вершки та всипте цукрову пудру. Щоб пудра не розлетілася, спершу перемішайте продукти на низьких обертах, а потім збільште швидкість.
  • Далі у збиті вершки викладіть бананове пюре, добре перемішайте масу.
  • Набряклий желатин підігрійте в мікрохвильовій печі і доведіть масу до однорідності. Влийте її у вершково-бананову суміш.
  • Збийте масу віночком.
  • Готовий банановий мус розкладіть по креманкам або іншим порційним ємностям.
  • Шоколад натріть на тертці з дрібними отворами. Посипте мус стружкою і подавайте як десерт на стіл.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь