Рецепт надзвичайно смачного десерту, який ви ще точно не пробували. Шоколадний торт “арабські казки” – фантастичні ласощі з повітряним бісквітом, які здатне підкорити серця всіх ласунів.
Ніжний лимонний крем дарує цьому десерту неповторний смак і цитрусовий аромат. А глянсова помадка і декор з волоських горіхів служать завершальними штрихами, роблячи торт ошатним і неймовірно красивим.
Як приготувати шоколадний торт «Арабські казки»
Щоб приготовані вами ласощі виглядали як десерт з популярної кондитерської, рекомендуємо взяти форму діаметром 24 см. у ній слід спекти два бісквіта, які і послужать основою для торта. Варто відзначити, що зробити це потрібно заздалегідь. Адже коржам слід відлежатися не менше 3 годин.
- Масло вершкове 600 гр.
- Цукор-пісок 570 гр.
- Сіль 1 щіпка
- Куряче яйце 6 шт.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Сода 1 ч. л.
- Какао 60 гр.
- Борошно пшеничне 240 гр.
- Лимон 1 шт.
- Молоко коров’яче 750 мл.
- Манна крупа 140 гр.
- Шоколад чорний 150 гр.
- Волоський горіх за смаком
- З’єднуємо яйця з 320 г цукру і сіллю. Збиваємо до пишної піни.
- В окремій ємності змішуємо какао, розпушувач і соду. Ретельно перемішуємо.
- До 300 г розм’якшеного вершкового масла просіваємо сухі інгредієнти. Все ретельно вимішуємо до однорідності.
- Поступово додаємо вершкову масу до яєчної суміші і гарненько збиваємо.
- Форму для випічки застилаємо пергаментом і змащуємо соняшниковою олією. Викладаємо половину від загальної кількості тіста в форму і акуратно розрівнюємо.
- Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Остиглий бісквіт дістаємо з форми. Даємо йому відлежатися 3 години. Тим часом відправляємо в духовку другий бісквіт.
- Готовим крем. Вливаємо молоко в сотейник з товстим дном. Всипаємо манну крупу. Гарненько перемішуємо і відправляємо на вогонь. Варимо до готовності. Потім всипаємо 250 г цукру. Розмішуємо все віночком. Прибираємо з вогню.
- Натираємо на дрібній тертці цедру 1 великого лимона. Вичавлюємо з цитрусового сік. З’єднуємо його з цедрою.
- З остиглих бісквітів зрізаємо шапочку. Прибираємо її в сторону. Сам бісквіт розрізаємо на 2 рівні частини.
- Злегка збиваємо 300 г розм’якшеного вершкового масла. Додаємо до нього лимонний сік і цедру. Гарненько все перемішуємо.
- Потім невеликими порціями додаємо манну кашу до вершкової маси, активно перемішуючи.
- Збираємо торт. Змащуємо блюдо невеликою кількістю крему. Викладаємо корж. Після нього слідує щедрий шар крему. Потім знову викладаємо бісквіт, злегка його притискаючи. Продовжуємо чергувати шари.
- Кремом верхній корж не покриваємо. Змащуємо ним лише боки торта. Подрібнюємо зрізані шапочки бісквітів в крихту. Посипаємо нею торт, рівномірно розподіляючи.
- Розтоплюємо темний шоколад на водяній бані. Покриваємо ним верхній бісквіт.
- Подрібнюємо волоські горіхи. Посипаємо ними торт. Відправляємо його в холодильник для застигання крему.
Такий красивий і смачний десерт можна готувати навіть на день народження. Іменинник безсумнівно зрадіє, побачивши чудовий торт з шоколадним бісквітом. Сподобався рецепт? Обов’язково поділіться ним з друзями!