Калорійність на 100 грам (кбжу):
15.2 г.
Білки
65.2 г.
Жири
7.0 г.
Вуглеводи
654
ккал

Смачний волоський горіх мав безліч самих різних назв. Спочатку він був “грецьким горіхом”. Справа в тому, що на територію України волоський горіх привозили на продаж купці з Греції.

Що приготувати з волоськими горіхами

Крім зміненої назви — з грецького на волоський горіх, цей продукт називали також «царським горіхом». Мабуть, свого часу за волоський горіх готові були віддати дуже великі гроші. Власне, волоський горіх і сьогодні коштує чимало. Навіть в країнах, де він вирощується в природних умовах (наприклад, в Грузії), ціну на волоський горіх не можна назвати низькою. Втім, ціна на волоський горіх диктується популярністю цього продукту в тій чи іншій країні: грузинська кухня використовує волоський горіх дуже і дуже активно.

Волоський горіх складається з великої кількості жирів, білків, амінокислот. До складу волоського горіха входять вітаміни К і Р. Деревина волоського горіха також є досить цінним матеріалом. За величезну кількість дубильних речовин, також високо цінується і шкаралупа волоських горіхів. Поки вона ще молода, м’яка, з неї вариться відмінне варення.

На Кавказі, зокрема, в тій же Грузії, часто використовуються і перегородки волоського горіха, з яких багато хто робить домашній коньяк, просто наполягаючи виноградну горілку – чачу на перегородках волоського горіха. В результаті чача отримує дуже приємний “коньячний” колір.

Волоський горіх входить до складу вітамінних заготовок, які вкрай рекомендується приймати в зимовий період часу. Серед таких заготовок можна назвати суміш з волоського горіха, меду, лимонів, чорносливу. Дуже популярний в різних країнах салат з волоськими горіхами, а також курка з волоськими горіхами.

 

4 год 0 хв2
Червона горобина – це ягода, невибаглива у консервації. Заготовляти її можна як наприкінці літа (попередньо позбавивши гіркоти), так і пізно восени, коли вона стає набагато солодшою
15 год 0 хв8
До вашої уваги представлений рецепт дуже смачного варення з аґрусу. Його смак стає оригінальним завдяки додаванню волоських горіхів. Процес приготування такого варення трудомісткий
1 год 35 хв2
Для поціновувачів незвичайних заготовок з ягід пропонуємо рецепт королівського варення з аґрусу. Смак і вид цих ласощів повністю відповідає назві. Приготування вимагає часу і терпіння
1 год 15 хв4
Тішпішті (Tishpishti) – традиційний десерт, який сефардські євреї готують під час таких свят як Рош ха-Шана (Єврейський Новий рік) чи Песах. Особливо популярний тішпішті серед сефардських євреїв у.
60 хв4
Гарбуз однаково добре підходить як для приготування основних блюд, так і для десертів. Гарбузова панна-котта з карамеллю виходить неймовірно ніжною, ароматною та яскравою.
1 год 25 хв6
Як приготувати болгарський суп “Таратор”? Елементарно. При приготуванні можна використовувати не лише зелену цибулю, а й іншу зелень: кінза, петрушка. З приправ до цибулі
60 хв8
Салат з яловичим язиком задовольнить найвибагливіших гурманів і подарує справжню насолоду, адже він подається з оригінальним полуничним соусом. У салат входить яловичий язик, гриби
1 год 15 хв4
Детальний рецепт приготування солодкої національної азербайджанської випічки з горіхами – бадамбура. У горіхову начинку додають прянощі – кардамон, ваніль. Є варіанти бадамбури з яєчним білком у начинці.
60 хв12
Бакинські мутакі – це звичайні рогалики (або майже звичайні), які обов’язково припадуть вам до смаку… Мутакі – страва азербайджанської кухні. Фактично це звичайні рогалики.
30 хв6
Банички – традиційна страва болгарської кухні. Банички є різновидом старовинної болгарської страви баниця. Банички в Болгарії вважаються однією з найулюбленіших страв.
60 хв8
Фануропіта (Fanourópita / φανουρόπιτα) – традиційна страва грецької кухні. Фануропіта являє собою кекс, який завжди містить сім, дев’ять або одинадцять інгредієнтів, залежно від
60 хв20
«Аджика» у перекладі означає «сіль», солі у складі дійсно багато, і часто аджика використовується як базова спеція, її додають замість солі та перцю. За повір’
60 хв8
Смачний салат з грибами та куркою на святковому гулянні з’їдається одним із найперших. Всі продукти доступні і відмінно поєднуються один з одним, утворюючи гармонійний смак, а також легко.
1 год 20 хв20
Рогалики з волоськими горіхами та медом – це домашня випічка, яка запросто може зрівнятися з кондитерськими виробами, які пропонуються у кафе та ресторанах. Весь секрет полягає в гармонійному...
48 год 40 хв2
Варення з гарбуза з волоськими горіхами – максимум користі та смаку. Таке оригінальне поєднання продуктів дозволяє отримати дивовижні ласощі для чайних посиденьок.
3 год 50 хв9
Долма – здорове збалансоване блюдо, яке можна подати на обід або вечерю. В піст замість м’яса можна готувати начинку з овочів, бобових, горіхів або грибів, виходить не менш...
1 год 20 хв4
У салатницю відправляється відварене куряче філе, нарізана селера, зелень, горіхи, мак і половинки винограду. Далі туди додається сіль, чорний мелений перець, все заправляється майонезом і перемішується.
40 хв4
У салатницю відправляються нарізані стебла селери, яблука, консервовані ананаси і подрібнені волоські горіхи. Потім все заправляється майонезом, перемішується і подається до столу.
20 хв1
Горіховий присмак руколли, солодкість буряка і солонуватий смак «фети» – мікс смаків незвичайний, але салат з них, та з оригінальною заправкою, виходить ніжним і легким. Він буде у...
40 хв2
У салатницю відправляється нарізані селера і яблука. Потім вони заливаються лимонним соком і все перемішується. Далі туди додається промиі родзинки, подрібнені волоські горіхи, все