Пісна долма в виноградному листі без м’яса

Долма – здорове збалансоване блюдо, яке можна подати на обід або вечерю. В піст замість м’яса можна готувати начинку з овочів, бобових, горіхів або грибів, виходить не менш смачно і ситно.

Інгредієнти
Порції: +9
Кроки
3 год 50 хвДрук
  • Виноградне листя помийте, залийте окропом на 10 хвилин, потім відкиньте на друшляк.
  • Ріпчасту цибулю і гриби наріжте дрібними кубиками.
  • Помідори обшпарте окропом, зніміть шкірку і дрібно наріжте.
  • Волоські горіхи порубати ножем.
  • Рис промийте і відваріть до напівготовності.
  • На сковороду влийте рослинну олію, спочатку обсмажте ріпчасту цибулю до прозорості. Потім додайте гриби і продовжуйте смажити 2-3 хвилини. Далі викладіть на сковороду горіхи і помідори, тушкуйте пару хвилин. в останню чергу додайте рис і варіть, поки він не вбере всю вологу. В кінці додайте сіль і спеції, перемішайте. Перекладіть начинку в миску і остудіть її.
  • На виноградне листя викладайте невеликі порції начинки і загортайте щільні рулети.
  • У каструлю з товстим дном влийте трохи рослинної олії, викладіть долму щільним шаром.
  • У каструлю влийте воду і притисніть долму тарілкою, щоб виноградне листя в процесі варіння не розгорнулося.
  • Доведіть воду до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 60 хвилин. По закінчення цього часу вимкніть вогонь і дайте страві настоятися.

Пісну долму можна подавати в гарячому і охолодженому вигляді.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь