Бадамбура

Детальний рецепт приготування солодкої національної азербайджанської випічки з горіхами – бадамбура. У горіхову начинку додають прянощі – кардамон, ваніль. Є варіанти бадамбури з яєчним білком у начинці.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
1 год 15 хвДрук
  • Для бадамбури підготуйте інгредієнти за переліком.
  • Для начинки потрібно подрібнити горіхи, наприклад, за допомогою блендера або м’ясорубки. (Бадамбура традиційно готується з мигдалем; у цьому рецепті використовуються волоські горіхи.)
  • Потім перемішайте горіхову масу з цукром і прянощами (тут як прянощі – кардамон і ванільний цукор).
  • Для тіста розтопіть вершкове масло, з’єднайте його з теплим молоком, цукром, сіллю та яєчними жовтками.
  • Порціями введіть борошно, з’єднане із сухими активними дріжджами.
  • Перемішайте інгредієнти між собою лопаткою або ложкою.
  • Коли інгредієнти схопляться між собою, замісіть тісто вручну.
  • Залиште дріжджове тісто на підйом, покривши посуд з ним від висихання поверхні.
  • Розтопіть порцію масла для змащування тіста, наприклад у мікрохвильовій печі, на середній потужності одну хвилину.
  • Готове тісто розділіть на вісім шматочків.
  • Кожен шматок тіста тонко розкотіть і змастіть пензликом вершковим маслом.
  • Укладіть усі шари тіста один на одного.
  • Потім скрутіть стос із тіста в рулет і наріжте його впоперек шматочками, шириною приблизно 1,5-2 см.
  • Кожен рулетик тіста злегка приплюсніть у серединці і покладіть в отримане поглиблення горіхову начинку – 1,5-2 ч.л.
  • Защипніть краї тіста, надавши вигляду пиріжка з начинкою.
  • Укладіть заготовки швом (защипом) вниз на змащене та/або покрите пекарським папером деко. Якщо хочете, щоб бадамбура була м’якшою і пишнішою, то дайте заготівлям кілька хвилин відстоятись. Щоправда, вони трохи можуть втратити форму – “підроз’їхатися”.
  • Випікайте бадамбуру в духовці за 170-175 градусів близько 15 хвилин. Бажано не дати випічці сильно зарум’янитися.

При подачі посипте бадамбуру цукровою пудрою.

Приємного чаювання!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь