Домашня панакота з молока без вершків

Італійська кухня славиться не тільки смачною піцою і випічкою. Десерти, виконані італійськими кулінарами, володіють чарівним смаком і ніжною текстурою, як, наприклад, відоме всім блюдо панакота.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
4 год 55 хвДрук
  • У глибоку миску викладаємо ту кількість желатину, яка зазначено в рецепті. Заливаємо його кип’яченою водою і залишаємо на 5-7 хвилин. За цей час желатин встигне збільшитися в розмірах.
  • Вливаємо молоко в невелику каструльку. Ставимо ємність на включену плиту і підігріваємо. Не доводимо молоко до кипіння. Прибираємо вогонь, знімаємо каструлю з плити і ставимо на підставку для гарячого. Розламуємо плитку шоколаду на шматочки і додаємо їх в гаряче молоко. Туди ж висипаємо какао. Перемішуємо інгредієнти до розчинення і однорідності.
  • Додаємо в гарячу масу набряклий желатин і перемішуємо його з рідиною до повного розчинення.
  • Розливаємо масу в заздалегідь підготовлені силіконові форми або склянки, якщо формочок немає в наявності. Ми залишаємо панакоту на охолодження в умовах кімнатної температури. Потім поміщаємо в холодильник на 4 години.
  • Дістаємо панакоту в формочках з холодильника. Щоб звільнити десерт від форми, використовуємо зубочистку: акуратно відсуваємо нею краї форми, а потім допомагаємо цілком відстати від желе. Перевертаємо формочки з десертом і легко знімаємо. Розкладаємо панакоту по тарілках і прикрашаємо ягодами або сиропом.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь