Панакота – ніжний, приємний смак, корисний десерт в стаканчиках. Містить дуже невелику кількість калорій, але при цьому швидко засвоюється організмом, ще й приносить йому користь за рахунок присутності у блюді такого компонента, як желатин.

Страва родом із Італії. Коли блюдо в цій країні було винайдено, про желатин не знали і застосовували для приготування десерту … кісточки риби, що також володіють желюючими властивостями.

Рецепти панакоти

У складі страви два обов’язкові компоненти – желатин та молочний інгредієнт у вигляді вершків чи жирного молока. Дослівно з італійської мови слово «панакота» означає «варені вершки». Чим жирніший, до речі, молочний інгредієнт у десерті, тим він смачніший. Також для підсолоджування десерту у його приготуванні застосовується цукрова пудра чи цукор.

Згодом рецепт став змінюватись за рахунок додавання до нього інших інгредієнтів, наприклад, порошку какао або шоколаду, ванілі, солодких соусів, меду, інших компонентів.

Готувати десерт надзвичайно просто, під силу навіть господиням-початківцям. Важливо дотримуватись всіх кроків приготування десерту, що рекомендуються в кожному окремому кулінарному рецепті.

Готовий десерт, викладений на порційне блюдо, прикрашають листочками свіжої м’яти, свіжими ягодами, шматочками фруктів, поливають сиропами ягідними або фруктовими. Також можна застосовувати в прикрасі страви перед подачею на стіл кокосову стружку, тертий шоколад, пелюстки мигдалю, терті або подрібнені горіхи та інші кулінарні прикраси.

60 хв4
Гарбуз однаково добре підходить як для приготування основних блюд, так і для десертів. Гарбузова панна-котта з карамеллю виходить неймовірно ніжною, ароматною та яскравою.
3 год 2 хв4
Мандаринова панна котта – легкий, освіжаючий та дуже смачний святковий десерт. Процес приготування Мандаринова панна котта – простий, невигадливий у приготуванні та дуже апетитний святковий десерт.
3 год 30 хв5
Панакота (Panna Cotta) з агар-агаром – смачний та цікавий, хоч і не класичний варіант цього знаменитого італійського десерту. Процес приготування Купила я не пам’
3 год 0 хв3
Ніжна панна-котта може бути цікавішою за смаком за рахунок додавання фруктового або ягідного желейного шару. Зробивши апельсиновий шар, я надала десерту цитрусових ноток.
35 хв3
Смачний та легкий десерт без цукру – кето панна-котта. Для панакоти використовуються молоко та вершки, желатин та підсолоджувач. А для прикраси – заморожена жимолість та малина.
1 год 15 хв5
Панна-котта без додавання желатину Сьогодні відомий багатьом десерт «Панна-котта» отримав свою світову славу, прийшовши до нас з початку минулого століття, з району озер регіону П’
60 хв1
Ароматна бананова панакота – чудове завершення обіду чи вечері. Всі рідні будуть у захваті, коли ви подасте їм такі ласощі на десерт. Готується воно дуже просто, протягом 1...
1 год 20 хв2
Панна котта з вишнею – простий та смачний італійський десерт, який можна приготувати для романтичної вечері чи дівич-вечора. У панна котті важливо дотримуватись правильних пропорцій: якщо ми візьмемо.
3 год 2 хв4
Класичний італійський мусовий десерт із полуницею.
2 год 10 хв1
Панна-котта на какао Рецепт цього десерту ви можете зустріти на сторінках соціальних мереж із дещо іншою назвою, моя версія інтерпретована під його смак. А на смак вегетаріанська Панна-котта...
1 год 20 хв4
Ароматна цитрусова кислинка у квадраті! Тому що цього разу у нас буде не лише панна-котта з ароматом лимона, а й другий шар із лимонного желе.
1 год 15 хв2
Персики та вершки – основні продукти в цьому райському десерті, готується який просто і нехитро, але при цьому виходить дуже ефектним. Два вершкові шари, а між ними –...
4 год 20 хв2
Пропоную приготувати ніжний італійський десерт. Як експеримент трохи відійдемо від класичної рецептури знаменитої панна-котти: вершки розбавимо йогуртом, а ягідний соус замінимо на ягідне желе.
3 год 0 хв2
Панна-котта – дуже ніжний вершковий десерт з ароматом ванілі. Для надання йому різних смакових відтінків можна експериментувати із ягідним наповненням. Сьогодні готуватиму панна-котту
1 год 15 хв2
Від такого барвистого десерту важко відірватися, тому панакоту з ківі найкраще приготувати у порційних стаканчиках чи чашках. Вершки можна вибрати 10% або 20%, а замість ванільного
панакота зі сметани
6 год 40 хв3
Якщо ви любите ніжні легкі десерти, пропонуємо рецепт панакоти зі сметани з желе, шоколадом і ягодами малини, які за бажанням можна замінити, наприклад, полуницею або вишнею.
2 год 30 хв2
Приготувати ПП панакоту не складе особливих труднощів. Зате в результаті ви отримаєте не тільки корисний, але і дуже смачний легкий десерт. За бажанням полуницю для десерту можна замінити...
Шоколадна панакота
2 год 55 хв2
Як перевірити, чи правильно приготовлена панакота? Досить відрізати від неї шматочок за допомогою вилки і подивитися на лінію зрізу. Якщо поверхня зрізу гладка, даний десерт не є італійським,...
панакота з ряжанки
2 год 50 хв2
Панакота з ряжанки – дуже смачний десерт, який за бажанням можна прикрасити шоколадною стружкою або ягодами. Якщо ласощі потрібно приготувати дуже швидко, радимо потримати його
класична панакота з полуницею
3 год 25 хв2
Класичний рецепт панакоти з додаванням соусу з полуниці – дивовижний. Полуниця освіжає смак ласощів і надає йому надзвичайно красивий вигляд. Якщо вам раптом захотілося солоденького, але не хочеться.