Панна-котта з манго

Панна-котта – дуже ніжний вершковий десерт з ароматом ванілі. Для надання йому різних смакових відтінків можна експериментувати із ягідним наповненням. Сьогодні готуватиму панна-котту (панакоту) з манго. Спробуйте й ви!

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
3 год 0 хвДрук
  • Для приготування панни-котти з манго відміряйте необхідну кількість інгредієнтів за списком. Вершки беріть високої жирності. Саме за рахунок жирності виходить така ніжна та бархатиста текстура готового десерту. У мене пюре манго – у замороженому вигляді. Тому його необхідно заздалегідь дістати з морозилки та дати розтанути при кімнатній температурі.
  • Насамперед залийте желатин холодною водою і залиште постояти на 25-30 хвилин, щоб він набух.
  • У ковші або невеликій каструльці з’єднайте вершки та молоко. Додайте цукор і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння. Кип’ятити не треба – тільки нагріти! Кількість цукру додавайте на свій смак. Якщо любите, щоб було посолодше, – додайте більше.
  • У гарячу вершкову суміш додайте ванілін і набряклий желатин. Перемішуйте, щоб він повністю розплавився. Буває, що крупинки желатину залишаються. Тому рекомендую суміш з желатином процідити через ситечко.
  • Розлийте вершкову масу креманками і приберіть в холодильник на 2-3 години, щоб десерт застиг. Креманки не наповнюйте аж до верху. Залишіть місце для ягідного наповнення.
  • Пюре манго у розмороженому вигляді досить рідке. Тому змішайте його з крохмалем та поставте на вогонь. Помішуючи, доведіть до кипіння. Маса трохи загусне. Зніміть з вогню та остудіть.
  • Охолоджену начинку з манго викладіть у креманки поверх застиглого вершкового шару.

Смачна, соковита та ароматна панна-котта (панакота) з манго готова!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь