Ванільна панна-котта з полуничним соусом

Класичний італійський мусовий десерт із полуницею.

Кроки
3 год 2 хвДрук
  • Залийте листи желатину холодною водою так, щоб вода повністю покривала желатин. Залишіть на 15 хвилин.
  • Змішайте в сотейнику вершки та молоко.
  • Розріжте стручок ванілі вздовж, вдаліть насіння і додайте їх разом зі стручком у молочно-вершкову суміш. Додайте цукор для вершків.
  • Поставте сотейник із молочно-вершковою сумішшю на середній вогонь. Помішуючи, доведіть суміш до кипіння. Вимкніть вогонь. Додайте в суміш мякий желатин і добре розмішайте до його розчинення. Викиньте із суміші стручок ванілі.
  • Остудіть суміш і розлийте по порційним стаканчикам. Якщо ви не хочете, щоб у суміші було видно зернятка ванілі, можна попередньо процідити суміш через марлю.
  • Поставте склянки у холодильник до повного застигання панна-котти. На 3:00 мінімум або на ніч.
  • Приготуйте полуничний соус. Для цього в товстостінну каструлю або сотейник висипте полуницю (якщо морожена можна не розморожувати попередньо). Додайте цукор для полуничного соусу та чверть склянки холодної води. Доведіть суміш до кипіння, прокип’ятіть 3-4 хвилини. Зніміть із вогню.
  • Коли соус трохи охолоне, протріть його через сито.
  • Панна-котта завмерла. Тепер можна полити її полуничним соусом та прикрасити ягодами полуниці.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь