Покроковий рецепт приготування панакоти з ряжанки

панакота з ряжанки

Панакота з ряжанки – дуже смачний десерт, який за бажанням можна прикрасити шоколадною стружкою або ягодами. Якщо ласощі потрібно приготувати дуже швидко, радимо потримати його в морозильній камері півгодини, постійно спостерігаючи за процесом, щоб десерт не затвердів.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
2 год 50 хвДрук
  • Готуємо листовий желатин і укладаємо його в будь-яку глибоку ємність. Заливаємо його заздалегідь очищеною холодною водою і залишаємо на 15 хвилин. Якщо ви використовуєте сипучий желатин, звертайте увагу на інструкцію на упаковці і дійте згідно з нею.
  • У невелику каструльку вливаємо ряжанку і вершки. Вершки можна замінити ряжанкою за бажанням. Додаємо в суміш 3 столові ложки рідкого меду.
  • Ставимо каструльку на включену плиту і починаємо підігрівати суміш, постійно її, помішуючи, до розчинення меду. Ні в якому разі не доводимо масу до кипіння. Прибираємо вогонь і знімаємо каструлю з плити. Віджимаємо желатин і викладаємо його в суміш. Розмішуємо його до розчинення.
  • Розливаємо суміш по формах. Поміщаємо їх в холодильник на пару годин.
  • панакота з ряжанки
    Дістаємо готовий десерт з холодильника. При бажанні його можна звільнити від формочок. У будь-якому випадку прикрашаємо панакоту ягодами, м’ятою, шоколадом або кокосовою стружкою (також можна використовувати з цією метою мед) і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь