Калорійність на 100 грам (кбжу):
0.3 г.
Білки
0.0 г.
Жири
80.1 г.
Вуглеводи
322
ккал

Рецепти з медом багаті безліччю вітамінів, серед яких: С, Е, К, В1, В2, В6. У меді є фруктоза, глюкоза, сахароза, практично 80 відсотків його обсягу складають вуглеводи.

Бджолиний мед — це абсолютно унікальний продукт, що виробляється бджолами. По суті, мед — це частково переварений бджолою квітковий нектар. За своїм походженням мед бджолиний натуральний може бути або квітковим, або падевим.

Що приготувати з медом

  • Квітковий мед виходить, коли бджоли збирають з квіток солодкий нектар, а після його переробляють.
  • Падевий мед виходить, коли бджоли збирають солодкі виділення попелиці, а також медвяну росу з листочків.

Квітковий мед, в свою чергу, ділиться на безліч категорій. Мед, зібраний з квіток певної рослини, отримує назву цієї рослини. Наприклад: каштановий мед, липовий мед, горобиновий мед. Скільки існує на світі медоносних рослин, стільки існує і різновидів натурального меду.

Мед може відрізнятися за кольором, смаковим відтінкам і запаху. Липовий мед практично безбарвний, ніжно-жовтий. Квітковий мед злегка жовтіше, а каштановий мед і зовсім темно-золотистий. Колір меду може змінюватися від безбарвного до темно-коричневого.

Рецепти з медом в сучасній кулінарії – явище досить поширене. Мед є компонентом не тільки всіляких десертних страв (торти, тістечка, кекси, пироги, креми, пудинги), але також і страв м’ясних. Наприклад, мед може додаватися в м’ясне печеня, медом можна обмазувати тушку качки, що запікається,  курки, гусака або кролика.

4 год 0 хв2
Червона горобина – це ягода, невибаглива у консервації. Заготовляти її можна як наприкінці літа (попередньо позбавивши гіркоти), так і пізно восени, коли вона стає набагато солодшою
10 хв4
Бутерброди з грушею та сиром – це оригінальна кулінарна ідея для ваших сніданків, перекусів і навіть свят. Така закуска виходить цікавою до смаку. Вас приємно здивує грушева насолода...
15 хв2
Бутерброди з паштетом – досить бюджетна страва, якою можна перекусити або доповнити будь-який прийом їжі. Такий варіант закуски здивує вас збалансованим та яскравим смаком.
40 хв8
Журавлинний чай готується з доступних інгредієнтів. Вітамінний напій – це чудовий спосіб підтримати імунітет у сезон простудних захворювань. Ароматний чай готується нескладно.
15 хв1
Чай з брусницею – це ароматний зігріваючий напій, який актуальний у будь-яку пору року. Приготувати такий яскравий чай зможе кожен у домашніх умовах. Для цього скористайтеся нашою кулінарною.
15 хв2
Смузі з фруктів, як корисний напій, малокалорійний і смачний, може у вас бути альтернативою солодощам, особливо для дітей. Фрукти для смузі вибираються сезонні, подрібнюються лише блендером та доповнюються.
10 хв2
Смузі з чорницями – це напій для людей, небайдужих до свого здоров’я. Він підходить для сніданку або перекушування протягом дня, оскільки є досить ситним. А калорійність чорничного смузі.
5 хв1
Смузі з чорницею та молоком за своїми поживними властивостями добре замінюють сніданок або перекус протягом дня. У цьому рецепті, простий варіант з молока та чорниці, вам пропонується доповнити.
10 хв2
Ягоди та нарізаний на невеликі шматочки банан вирушають у чашу блендера. Потім все заливається молоком, додається мед та збивається до однорідної маси. Виходить освіжаючий та корисний напій.
10 хв2
Смузі з полуниці та банана з молоком – це густий, смачний та корисний напій, у якому зберігаються всі корисні речовини, що містяться у вихідних інгредієнтах (вітамін С, Е,...
10 хв2
Велика кількість людей не може вживати молочні продукти, але дуже люблять такі корисні напої як смузі, які часто готують саме з молоком або кефіром. Альтернативою може стати смузі...
10 хв4
Полуниця одне з найкращих джерел вітаміну С серед ягід. Крім вітаміну С вона містить вітамін А, В, Е та безліч мінералів. Також вважається, що полуниця знижує ризик розвитку...
20 хв6
Кожен пече це печиво по-своєму. Але сенс однаковий – горіхи, цукати тощо у рідкому заварному тісті, після випічки намазується шоколадом чи посипається горіхами. Зазвичай як основу рекомендують брати.
40 хв4
Макарони беремо із твердих сортів пшениці. З овочів – болгарський перець, огірок, помідори та зелений горошок. Тунець потрібний у своєму соку. Поки вариться паста, ви підготуєте решту інгредієнтів.
1 год 40 хв2
Цимес (Tzimmes) – традиційна страва ашкеназької ізраїльської кухні. Цимес є солодким рагом, приготованим з моркви, зазвичай з додаванням сухофруктів (чорнослив, курага або родзинки)
20 хв1
Печінка – корисний вид субпродукту, багатий на залізо. З печінки зазвичай готують основні страви, закуски та паштети. Я рекомендую вам приготувати теплий салат із курячою печінкою та яблуками.
4 год 30 хв5
Свинячі реберця з соєвим соусом, медом і гірчицею в духовці приготувати просто. Вийде смачна, ароматна і ситна страва, яку можна приготувати до домашньої вечері або до святкового столу....
1 год 15 хв5
Панна-котта без додавання желатину Сьогодні відомий багатьом десерт «Панна-котта» отримав свою світову славу, прийшовши до нас з початку минулого століття, з району озер регіону П’
60 хв8
Салат з яловичим язиком задовольнить найвибагливіших гурманів і подарує справжню насолоду, адже він подається з оригінальним полуничним соусом. У салат входить яловичий язик, гриби
30 хв4
Салат “Вітрило” з чіпсами – це страва, яка складається з комбінації інгредієнтів, таких як обсмажене куряче філе, свіжі овочі (огірки, помідори, болгарський перець