Лимонна панна-котта: класичний рецепт культового італійського десерту

Ароматна цитрусова кислинка у квадраті! Тому що цього разу у нас буде не лише панна-котта з ароматом лимона, а й другий шар із лимонного желе.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
1 год 20 хвДрук
  • Для панна-котти замочити желатин у прохолодній воді на 10 хвилин.
  • Поставити на вогонь каструлю із вершками, цедрою лимона та цукровою пудрою. Довести до кипіння і одразу ж вимкнути вогонь.
  • Желатин віджати і додати в каструлю до вершків. Перемішати до повного розчинення. За допомогою шумування видалити лимонну цедру.
  • Розлити панна-котту формами, дати охолонути і поставити в холодильник до повного застигання.
  • Для лимонного желе замочити желатин у прохолодній воді на 10 хвилин. Зрізати цедру з лимона і вичавити сік.
  • У каструлі прогріти воду з цедрою лимона, соком лимона та цукром. Помішувати, щоб цукор повністю розчинився. Як тільки суміш почне закипати, вимкнути вогонь, додати желатин добре віджатий і перемішати до повного його розчинення. За допомогою шумівки видалити лимонну цедру.
  • Дати масі охолонути і розлити у форми поверх панна-котти, що схопилася. Забрати в холодильник до повного застигання.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь