Панна-котта з йогурту

Пропоную приготувати ніжний італійський десерт. Як експеримент трохи відійдемо від класичної рецептури знаменитої панна-котти: вершки розбавимо йогуртом, а ягідний соус замінимо на ягідне желе. На мій смак, вийшло дуже здорово та неймовірно апетитно!

Небагато про інгредієнти для панакоти з йогурту. Вершки я взяла в роботу 10% жирності, якщо у вас є бажання, використовуйте більш високу жирність молочного продукту. Йогурт у цьому рецепті використовується без добавок, 3.5% жирності. Ягідний шар я приготувала з домашнього журавлинного соку, але тут допускаються будь-які заміни – на ваш смак.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
4 год 20 хвДрук
  • Підготуємо необхідні інгредієнти для панна-котти з йогурту та вершків.
  • Спочатку приготуємо саму панну-коту. В окрему ємність засипаємо желатин і заллємо його водою. Я залишила набухати желатин на 20 хвилин.
  • В окрему миску заллємо йогурт і додамо до нього цукор.
  • Міксером зб’ємо ці інгредієнти до повного з’єднання.
  • У каструлю заллємо вершки та включимо маленьке нагрівання. До теплих вершків викладемо набряклий желатин і, не дозволяючи вершкам закипіти, активно мішатимемо ложкою до повного розчинення желатину.
  • Каструлю знімемо з плити і в вершково-желатинову масу введемо йогуртову суміш. Добре все перемішаємо.
  • Розіллємо суміш по підготовлених креманках і поставимо їх на 2 години на полицю холодильника.
  • Займемося журавлинним шаром. В окремій ємності желатин розчинний у воді і залишимо набухати на 20 хвилин.
  • У каструлю заллємо журавлинний сік і додамо до нього набряклий желатин. Нагріватимемо суміш на маленькому вогні, не доводячи до кипіння, постійно мішаємо до повного розчинення желатину.
  • Журавлинно-желатинову суміш акуратно розіллємо поверх вже застиглої панна-котти шаром. Заповнені креманки знову відправимо в холодильник на 2:00 – до остаточного застигання.

Готову панну-котту (панакоту) з йогуртом подаємо до столу. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь