Бананова панакота

Ароматна бананова панакота – чудове завершення обіду чи вечері. Всі рідні будуть у захваті, коли ви подасте їм такі ласощі на десерт. Готується воно дуже просто, протягом 1 години.

Опис приготування:

При приготуванні бананової панакоти можна не додавати багато цукру, оскільки цей фрукт дуже солодкий сам по собі. За бажанням і банановий шар можна зробити у вигляді желе, вмішавши в пюре з бананів вершки із розчиненим у них желатином.

Інгредієнти
Порції: +1
На порцію
Калорії: 140 ккал
Білки: 7 г
Жири: 2 г
Вуглеводи: 18 г
Кроки
60 хвДрук
  • Підготуйте ці інгредієнти. Вершки можна використовувати 10% чи 20% жирності, але не 35%
  • Перелийте вершки в казан, ківш або в каструлю, помістіть її на плиту і доведіть практично до кипіння, але не кип’ятіть
  • Всипте в гарячі вершки 2 ст. цукру та желатин, перемішайте, залиште на 5-10 хвилин для набухання та знову перемішайте, щоб желатин розчинився.
  • Розлийте вершки з желатином у піали, креманки склянки чи чашки. Покладіть на 1 годину в холодильник для застигання. Чим менше діаметром буде ємність, тим швидше желе застигне.
  • Банан очистіть від шкірки та наріжте слайсами. Декілька слайсів відкладіть убік для прикраси. Решту нарізки помніть виделкою разом з цукром, що залишився в пюре, не забувши влити лимонний сік, інакше маса потемніє.
  • Як тільки вершки застигнуть, викладіть на них бананове пюре, прикрасьте банановими слайсами та подайте до столу охолодженим.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь