Як приготувати повітряну мигдальну паску до Великодня

Як приготувати повітряну мигдальну паску
Час приготування: 2 год 10 хв

А цей рецепт якраз для тих, хто хоче спробувати чогось новенького. Крім класичних родзинок, тут так само доданий мигдаль. Плюс в тісті використовується мигдальне борошно, що підсилює характерний аромат в кілька разів. А тверді горішки роблять паску особливо смачною.

Ніжна, повітряна, в міру волога – готувати її легко. Зовні вона не відрізняється від класичного пасхального частування. Але смак інший – яскравий, мигдальний, пряний.

Інгредієнти
Кроки
2 год 10 хвДрук
  • Змішайте всі продукти для опари – молоко має бути теплим. Накрийте харчовою плівкою і залиште в теплі підходити.
  • Горіхи залийте окропом на кілька хвилин, а потім зніміть з кожного з ядер шкірку. Підсушіть мигдаль в духовці при 200 градусах близько 5-7 хвилин – він повинен стати злегка рожевим. Потім подрібніть горіхи ножем до розміру гороху.
  • Готову опару викладіть в ємність, де будете робити тісто. Туди ж відправте сіль, ванільний цукор, сметану, мигдальне борошно, яйця і розтоплене вершкове масло. Гарненько все змішайте.
  • Після цього додайте цукор з мигдалем і знову все змішайте. Після введіть родзинки і знову розмішайте.
  • Потім в кілька етапів просійте борошно, постійно перемішуючи тісто – для початку достатньо 3 склянок. Викладіть тісто на стіл і продовжите вимішувати його руками, поступово просіваючи останній стакан борошна. У вас на це має піти приблизно з чверть години часу.
  • Каструлю або глибоку миску змастіть олією і покладіть туди тісто. Накрийте плівкою і залиште в теплому місці, щоб воно збільшилося вдвічі.
  • Паперові форми для пасок змастіть олією і наповніть на ½ тістом. Накрийте чим-небудь і залиште в теплому місці, щоб тісто піднялося майже до країв.
  • Випікайте при 180 градусах до готовності.
  • Желатин розведіть в столовій ложці води і залиште, щоб він набух. Цукрову пудру з’єднайте з 2 столовими ложками води і перемішайте. Надішліть на плиту і дочекайтеся, щоб сироп закипів – весь час його перемішуйте.
  • Об’єднайте сироп і набряклий желатин, додайте сік лимона. Перемішайте. Збийте міксером на максимальній швидкості до білого – на це піде близько 5 хвилин.
  • Готові паски рясно змастіть глазур’ю і посипте посипкою.
Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь