Сбризолона – мигдальний італійський пиріг

Історія сбризолони розвивалася у кілька етапів. Спочатку це був дуже скромний десерт для бідних із серії “Три чашки”. Тобто по склянці пшеничного та кукурудзяного борошна плюс цукор. Коли мигдаль перестав бути делікатесом, то перетворив цю скромність на розсипчасте диво.

І так, це диво здивує своєю простотою приготування та швидкістю танення у роті. До речі, сбризолону правильно їсти руками, відламуючи по маленькому шматочку.

Потрібно буде 150 г мигдалю, він подрібнюється у велику крихту. Якщо захочеться максимально насиченого смаку, то частину борошна можна замінити мигдальним.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
50 хвДрук
  • Розігріти духовку до 170 градусів. У блендері подрібнити горіхи на крупну крихту.
  • З’єднати борошно з олією, цукром, яйцями та сіллю. Додати в тісто мигдаль та цедру.
  • Форму для випікання змастити олією та посипати сухарями. Викласти тісто та випікати 35-40 хвилин.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь