Яблука, запечені в тісті

Яблука, запечені в тісті

Яскравий і поживний домашній десерт, який приємно здивує всіх гостей — яблука, запечені в тісті. Використовуйте нескладну кулінарну ідею для вашого сімейного столу.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
2 год 0 хвДрук
  • Підготуємо необхідну кількість інгредієнтів.
  • Дріжджі заливаємо половиною склянки теплої води. Розмішуємо і залишаємо ненадовго.
  • Додаємо в заготовку мед, одне яйце і дрібку солі. Вимішуємо до однорідності.
  • Сюди ж просіваємо борошно, перемішуємо і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин.
  • Далі займемося іншими продуктами. Ізюм вимочуємо в холодній воді, яблука промиваємо.
  • Подрібнюємо горіхи і з’єднуємо їх з підготовленим родзинками.
  • Яблука ділимо половинками. Видаляємо шкірку і кісточки. Обмазуємо плоди лимонним соком.
  • Вимішуємо горіхи з родзинками і розм’якшеним вершковим маслом. Кладемо заготовку в центр яблучних половинок.
  • З’єднуємо половинки в ціле яблуко.
  • Яйце, що залишилося ділимо на білок і жовток. Збиваємо їх окремо.
  • Ділимо готове тісто на три частини.
  • Кожен шматок розгортаємо в тонкий коло, в центр якого ставимо яблуко.
  • Загортаємо фрукт в тісто. Ми залишаємо тільки плодоніжки.
  • Обмазуємо частування спочатку білком.
  • Ставимо продукт на деко з пергаментом. Обмазуємо жовтком і випікаємо при температурі 180 градусів близько 30 хвилин.

Апетитний десерт з яблука і тіста готовий. Можна пробувати!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь