Березовий сік з барбарисками

Березовий сік з льодяниками – це щось новеньке. Напій набуває легкого смаку льодяників барбарис. Втім, ступінь виразності цього смаку залежить від кількості доданих цукерок. Наводимо середні пропорції, а ви можете експериментувати на власний смак. 

Інгредієнти
Порції: +3
  • Сік березовий 6 л.
  • Цукор-пісок 250 гр.
  • Льодяники Барбарис 100 гр.
  • Лимонна кислота 1 ч. л.
На порцію
Калорії: 107 ккал
Білки: 0.0 г
Жири: 0.0 г
Вуглеводи: 27.1 г
Кроки
15 хвДрук
  • Відразу готуємо тару: банки миємо, стерилізуємо будь-яким зручним способом, даємо висохнути. Так само робимо і з кришками.
  • Льодяники звільняємо від обгорток. Кладемо в банки цукерки. Приблизний розрахунок – по три-чотири цукерки на три літри соку. Цю кількість можна як збільшити, так і зменшити, щоб досягти прийнятного для вас смаку.
  • Березовий сік проціджуємо через дрібне сито або марлю в об’ємну каструлю, щоб позбавитися дрібного випадкового сміття.
  • Додаємо цукровий пісок та лимонну кислоту.
  • Перемішуємо та ставимо на плиту. Нагріваємо рідину до гарячого, практично киплячого стану, але до кипіння не доводимо.
  • Розливаємо в підготовлену тару з барбарисками гарячий сік березовий.
  • Відразу закручуємо банки стерилізованими сухими кришками.
  • Перевертаємо тару вгору дном для перевірки герметичності та в такому положенні залишаємо сік остигати. Охолілі банки прибираємо на зберігання у прохолодне темне місце – льох чи холодильник.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь