Салат з креветками і руколою

Салат з креветками і руколою
Час приготування: 25 хв

Нічого не маю проти салатів з майонезом, хоч вони і вийшли з моди. Однак після ряду зимових свят ні олів’є, ні вінегрет вже не лізуть — впевнена, я не одна така. На цей випадок завжди зручно мати під рукою рецепт чогось простого, дієтичного, але при цьому ситного. У моєму випадку це салат з креветками і руколою, який можна знайти в меню більшості ресторанів.

Мої подруги від нього в захваті і вже додали його в свої кулінарні книги. Вся справа в незвичайній заправці: для неї використовую жменю мигдалю, мед і бальзамічний оцет.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
25 хвДрук
  • як приготувати креветки
    Очищені і розморожені креветки потрібно замаринувати перед обсмажуванням. Для цього змішайте оцет і оливкову олію. з розчавленим часником і залиште креветки в соусі на 10 хвилин.
  • За цей час підготуйте авокадо: видаліть кісточку, зніміть шкірку і наріжте його на скибочки або кубики.
  • Потім обсмажте креветки на сковороді, посоліть і поперчіть за смаком.
  • Приготуйте заправку: мигдаль або кедрові горішки подрібніть в крихту, змішайте з медом, лимонним соком і парою ложок оливкової олії.
  • салат з креветками
    Наріжте помідори (можна використовувати черрі), змішайте їх із зеленню і авокадо. Заправте салат і викладіть зверху креветки. Готово!

Для красивої подачі іноді використовую пармезан – його можна натерти в крихту або нарізати на тонкі скибочки. Насичений сирний аромат добре підходить до страв з креветками. Якщо у вас немає пармезану, використовуйте інший твердий сир з яскравим смаком. Сподіваюся, цей рецепт займе місце у вашому серці і вашій кулінарній книзі!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 3 оцінки, середнє 4.67 з 5 )
Залишити відповідь