Простий спосіб приготувати паску Краффін

паска Краффін
Час приготування: 3 год 15 хв

Краффіни стали просто мега-популярними в останні роки. Вони також готуються з дріжджового тіста, але відрізняються самою технологією приготування і великою кількістю вершкового масла. Готові Краффіни являють собою пористe листковe паску з різноманітною начинкою, яка є і всередині, і зовні. При цьому вони самі по собі виходять дуже красивими, тому в якості прикраси використовується тільки цукрова пудра.

родзинки можна в цьому рецепті замінити журавлиною, мигдаль – будь-яким іншим горіхом за вашим бажанням, а замість 20 грам живих дріжджів взяти 8 грам сухих. Дуже важливо не економити на вершковому маслі – саме завдяки йому шари не злипаються, а паска виходить ніжною і шаруватою.

Інгредієнти
Кроки
3 год 15 хвДрук
  • Дріжджі перемішайте з цукром (потрібно буквально 1 чайна ложечка) і влийте тепле молочко. Перемішайте і залиште в теплі до утворення пінної шапочки.
  • Яйця з’єднайте з цукром – простим і звичайним – і збийте в піну. У просіяного борошна зробіть поглиблення і вилийте туди яєчну і дріжджову суміші, а так само 40 грам розтопленого вершкового масла, присоліть. Гарненько все розмішайте.
  • Замісити тісто. Воно спочатку буде липким, але додавати борошно ні в якому разі не можна – просто вимішуйте його не менше 5 хвилин, і воно перестане прилипати до ручок.
  • Каструльку змастіть вершковим маслом і покладіть в неї тісто. Накрийте харчовою плівкою і залиште в теплі годинки на 1.5.
  • Гарненько обімніть тісто, що підійшло і розділіть його на 3 приблизно однакові шматка (тут важливо орієнтуватися на свої форми для запікання). Округліть кожен шматочок тіста, накрийте рушником і залиште хвилинок на 10.
  • Ізюм залийте окропом і залиште на 15 хвилин. Потім злийте воду і обсушіть його. Розкачайте шматок тіста в тонкий пласт на присипаному борошном столі. Змастіть по всій площі підталим вершковим маслом.
  • Посипте 1/3 частиною родзинок і пелюстками мигдалю. Скачайте тісто в рулет, накрийте рушником або серветкою і дайте ще трошки постояти в теплі.
  • Все те ж саме виконайте з другою частиною тіста, тільки в цей раз в якості начинки будуть виступати родзинки з корицею. Третій пласт тіста посипте залишками родзинок і сублімованою ягодою. Також закатати в рулет.
  • Тепер кожен з рулетів розріжте гострим ножем по всій довжині, відступивши від початку пару сантиметрів.
  • Одну половину рулету закрутіть спіраллю до його початку, а другу закручуйте, укладаючи поверх першої.
  • Повторіть з усіма 3 частинами.
  • Змастіть паперові форми для пасок маслом і помістіть в них майбутні Краффіни. Накрийте чим-небудь і залиште в теплі хвилин на 20.
  • Випікайте 10 хвилин при 200 градусах. Потім накрийте фольгою і готуйте ще 10 хвилин при 180. Тепер можна зняти фольгу і випікати ще з чверть години
  • Готові Краффіни остудіть і рясно посипте цукровою пудрою.
Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь