Цукати з ревеню – це цікаве за смаком і дуже апетитне частування, яке сподобається і дорослим, і дітям. Такий натуральний десерт стане чудовою альтернативою іншим магазинним ласощам. Тому використовуйте нашу кулінарну ідею, щоб порадувати себе та приємно здивувати рідних.
Інгредієнти
Порції: –+
- Ревень ½ кг.
- Цукор-пісок 250 гр.
- Цукрова пудра для посипання
Кроки
- Підготуємо необхідні продукти.
- Стебла ревеню добре обдаємо під холодною водою і знімаємо з них тонку шкірку. Її можна підколупати ножем і стягнути руками.
- Підготовлений ревінь обробляємо на шматочки і викладаємо в каструлю чи сотейник. Оптимальний розмір шматочків ревеню – 1 сантиметр. Рекомендується різати кубиками.
- Засипаємо шматочки ревеню цукровим піском.
- Добре все розмішуємо і залишаємо на кілька годин.
- За цей час ревінь виділити багато вологи. Але якщо її недостатньо, підливаємо трохи звичайної води.
- Ставимо заготовку на плиту та доводимо до кипіння.
- Після цього прибираємо з плити і даємо отриманій масі охолонути близько 3-4 годин. Таку процедуру повторюємо рівно тричі.
- Проварені шматочки ревеню злегка остуджуємо та розкладаємо на папір для випічки.
- Відправляємо в розігріту до 90° духовку на 3-4 години. Найкраще відкрити дверцята або увімкнути режим конвекції.
- Готові частування занурюємо у тарілку із цукровою пудрою.
- Добре обвалюємо наші цукати в цукровій пудрі з усіх боків.
Цукати з ревеню готові. Пригощайтеся одразу або зберігайте у скляній тарі!