Цукати – цілі ягоди або шматочки фруктів, зварені в сиропі з води та цукрового піску, а потім висушені. Їх легко приготувати в домашніх умовах та використовувати для печива, пирогів, тортів, подавати до чаювання.

Цукати домашні

Часу потрібно більше, ніж для варіння звичайного варення, але результат перевершить усі очікування. Рецепти домашніх цукатів різноманітні. Їх намагаються приготувати з доступних плодів: груш, айви, яблук, вишні, абрикос, сливи та черешні. Особливими ласощами стане десерт із фізалісу, який вважається справжнім делікатесом. Зацукровані шматочки апельсинів, мандарин та лимонів – чудова начинка для будь-якого десерту.

П’ять найчастіше використовуваних інгредієнтів у рецептах:

  1. Цукор.
  2. Лимонна кислота.
  3. Апельсини.
  4. Лимони.
  5. Апельсинова шкірка.

Вони віддадуть свій цитрусовий смак та тонкий екзотичний аромат випічці, роблячи її неймовірно смачною. Перед приготуванням ягоди та фрукти вимочують у воді, потім відварюють у не надто густому сиропі, вмочують у цукор і висушують у духовці, розігрітій до 60-80 градусів. Ароматні цукати дуже корисні. Їх вживають як низькокалорійний перекус, замінюють тістечка і цукерки жменькою зацукрованих фруктових часточок. Зберігають ласощі в щільно закритому скляному посуді, що дозволяє довго зберігати їхню свіжість і м’якість. Порадуйте корисними солодощами членів сім’ї!

21 год 10 хв10
Сливи варяться в 3-4 підходи в цукровому сиропі, після чого відкидаються через друшляк і залишаються, поки не стече весь сироп. Далі все перекладається на деко, застелене пергаментом, і.
цукати з моркви
41 год 50 хв2
Морква відварюється у воді 2-3 хвилини, а потім вариться в цукровому сиропі в три підходи по 15-20 хвилин. Далі цукати відкидаються через друшляк і залишаються, поки не стече...
48 год 30 хв10
Апельсинові шкірки замочуються в холодній воді на 2 години, після чого варяться в цукровому сиропі 30-40 хвилин. Далі цукати викладаються на деко з пергаментним папером і присипаються цукром.
20 год 30 хв10
Нарізана груша перекладається в каструлю, засипається цукром і залишається так на 3-4 години. Потім все вариться по 5 хвилин в 3-4 підходи. Далі груша відкидається на друшляк, після...
Цукати з дині
240 год 30 хв
Диня відварюється 5 хвилин у воді з лимонним соком. Далі готується сироп, і шматочки дині варяться в ньому в три підходи по 15 хвилин. Потім все перекладається на...
24 год 20 хв5
Мандаринові шкірки замочують на ніч у воді з сіллю. Далі вони варяться протягом 5 хвилин і відкидаються через друшляк. Потім все нарізається смужками, відправляється в цукровий сироп, вариться.
20 год 25 хв10
Кавунові шкірки відварюються 5-8 хвилин. Далі вони варяться в цукровому сиропі в 2-3 підходи. Після цього цукати перекладаються на деко, застелене пергаментом, і просушуються на свіжому повітрі, поки.
96 год 20 хв10
Нарізані кабачки засипаються цукром і залишаються мінімум на пару годин. Далі туди додається сік апельсина або лимона разом з шкіркою і все вариться протягом 5 хвилин в 3-4...
цукати з яблук
72 год 20 хв10
Нарізані яблука змішуються з корицею, лимонною кислотою і цукром. Далі вони запікаються в духовці 25 хвилин при 200 градусах. Потім цукати перекладаються на інший лист, накриваються марлею і.
Цукати з гарбуза з цукром в духовці
11 год 0 хв4
Оригінальний домашній десерт можна приготувати з гарбуза в духовці. Спробуйте рецепт солодких цукатів. Частування просте у виконанні, а його смак нікого не залишить байдужим.
Солодкі цукати з гарбуза в домашніх умовах
72 год 30 хв6
Для всіх тих, хто бажає виключити зі свого раціону шкідливі солодощі – є рішення. Готуємо солодкі і корисні цукати з яскравого гарбуза – це відмінна альтернатива всім покупним...