Цукати – цілі ягоди або шматочки фруктів, зварені в сиропі з води та цукрового піску, а потім висушені. Їх легко приготувати в домашніх умовах та використовувати для печива, пирогів, тортів, подавати до чаювання.

Цукати домашні

Часу потрібно більше, ніж для варіння звичайного варення, але результат перевершить усі очікування. Рецепти домашніх цукатів різноманітні. Їх намагаються приготувати з доступних плодів: груш, айви, яблук, вишні, абрикос, сливи та черешні. Особливими ласощами стане десерт із фізалісу, який вважається справжнім делікатесом. Зацукровані шматочки апельсинів, мандарин та лимонів – чудова начинка для будь-якого десерту.

П’ять найчастіше використовуваних інгредієнтів у рецептах:

  1. Цукор.
  2. Лимонна кислота.
  3. Апельсини.
  4. Лимони.
  5. Апельсинова шкірка.

Вони віддадуть свій цитрусовий смак та тонкий екзотичний аромат випічці, роблячи її неймовірно смачною. Перед приготуванням ягоди та фрукти вимочують у воді, потім відварюють у не надто густому сиропі, вмочують у цукор і висушують у духовці, розігрітій до 60-80 градусів. Ароматні цукати дуже корисні. Їх вживають як низькокалорійний перекус, замінюють тістечка і цукерки жменькою зацукрованих фруктових часточок. Зберігають ласощі в щільно закритому скляному посуді, що дозволяє довго зберігати їхню свіжість і м’якість. Порадуйте корисними солодощами членів сім’ї!

72 год 0 хв6
Цукати з айви в домашніх умовах виходять насиченими та дуже цікавими до смаку. Такі привабливі ласощі сподобаються як дорослим, так і дітям. Частування можна їсти просто так або...
96 год 0 хв6
Цукати з помело в домашніх умовах – це дуже цікава та смачна кулінарна ідея для вашого домашнього столу. Перед такими ласощами неможливо буде встояти. Можна подавати як оригінальний...
24 год 0 хв8
Цукати з яблук в електросушарку – це простий та цікавий варіант заготовити ваш яблучний урожай. Зі звичайного фрукту виходять дуже смачні та привабливі ласощі для всієї родини. Для...
24 год 0 хв10
Цукати з чорноплідної горобини – це оригінальна та неймовірно смачна солодка закуска для дорослих та дітей. Приготувати таке частування зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений
48 год 0 хв4
Цукати з буряка – це оригінальне частування, яке можна приготувати будь-якої пори року. Ласощі доповнюють чай або використовують для начинки різної домашньої випічки.
24 год 0 хв8
Цукати з вишні в домашніх умовах відрізняються цікавим смаком та захоплюючим кулінарним процесом. Такі ласощі сподобаються як дорослим, так і найменшим членам сім’
15 год 0 хв4
Цукати з ревеню – це цікаве за смаком і дуже апетитне частування, яке сподобається і дорослим, і дітям. Такий натуральний десерт стане чудовою альтернативою іншим магазинним ласощам.
2 год 30 хв1
Цукати з полуниці в домашніх умовах – нескладні у приготуванні ласощі. До того ж це чудовий спосіб зберегти на довгий час багатий урожай ягід. Цукати згодом добре зберігаються...
15 год 0 хв6
Цукати з кабачків порадують вас насиченим смаком та приємною помірною насолодою. Таке частування точно сподобається як дорослим, і дітям. Для того, щоб приготувати оригінальний десерт
4 год 0 хв1
Цукати з полуниці в електросушарці – це ніжні і солодкі ласощі, які обов’язково сподобаються всім цінителям фруктових десертів. Стигла полуниця нарізається шматочками і
23 год 0 хв10
Цукати із соснових шишок мають низку цілющих властивостей, тому так корисно мати їх у себе на кухні. Їх можна їсти під час легкого нездужання, для профілактики в холодну...
8 год 0 хв3
Цукати з червоної горобини, чорноплідної горобини та сливи (так зване сухе варення) здивує вас своїм оригінальним смаком та простотою у приготуванні. Ці зацукровані ягідки та шматочки фруктів, можна.
21 год 10 хв10
Сливи варяться в 3-4 підходи в цукровому сиропі, після чого відкидаються через друшляк і залишаються, поки не стече весь сироп. Далі все перекладається на деко, застелене пергаментом, і.
цукати з моркви
41 год 50 хв2
Морква відварюється у воді 2-3 хвилини, а потім вариться в цукровому сиропі в три підходи по 15-20 хвилин. Далі цукати відкидаються через друшляк і залишаються, поки не стече...
48 год 30 хв10
Апельсинові шкірки замочуються в холодній воді на 2 години, після чого варяться в цукровому сиропі 30-40 хвилин. Далі цукати викладаються на деко з пергаментним папером і присипаються цукром.
20 год 30 хв10
Нарізана груша перекладається в каструлю, засипається цукром і залишається так на 3-4 години. Потім все вариться по 5 хвилин в 3-4 підходи. Далі груша відкидається на друшляк, після...
Цукати з дині
240 год 30 хв
Диня відварюється 5 хвилин у воді з лимонним соком. Далі готується сироп, і шматочки дині варяться в ньому в три підходи по 15 хвилин. Потім все перекладається на...
24 год 20 хв5
Мандаринові шкірки замочують на ніч у воді з сіллю. Далі вони варяться протягом 5 хвилин і відкидаються через друшляк. Потім все нарізається смужками, відправляється в цукровий сироп, вариться.
20 год 25 хв10
Кавунові шкірки відварюються 5-8 хвилин. Далі вони варяться в цукровому сиропі в 2-3 підходи. Після цього цукати перекладаються на деко, застелене пергаментом, і просушуються на свіжому повітрі, поки.
96 год 20 хв10
Нарізані кабачки засипаються цукром і залишаються мінімум на пару годин. Далі туди додається сік апельсина або лимона разом з шкіркою і все вариться протягом 5 хвилин в 3-4...