Швидкі цукати з кавунових шкірок

Кавунові шкірки відварюються 5-8 хвилин. Далі вони варяться в цукровому сиропі в 2-3 підходи. Після цього цукати перекладаються на деко, застелене пергаментом, і просушуються на свіжому повітрі, поки не перестануть липнути до рук.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
20 год 25 хвДрук
  • З кавунових кірок зрізаємо м’якоть, що залишилася, очищаємо їх і нарізаємо шматочками середнього розміру.
  • У відповідну каструлю наливаємо воду, щоб вона повністю покрила скоринки, відправляємо на вогонь і доводимо до кипіння.
  • Відправляємо туди нарізані кавунові шкірки, знову доводимо до кипіння і варимо протягом 5-8 хвилин, в залежності від розміру шматочків.
  • Потім відкидаємо їх через друшляк або сито, щоб стекла вся зайва рідина.
  • В цей час готуємо сироп. У каструлю висипаємо весь цукровий пісок і заливаємо його склянкою води.
  • Відправляємо на вогонь і, постійно помішуючи, доводимо до кипіння.
  • Додаємо кавунові часточки в киплячий сироп, доводимо все до кипіння і варимо протягом 15 хвилин.
  • Далі знімаємо каструлю з вогню і даємо вмісту повністю охолонути протягом 5-6 годин.
  • Через необхідний час повертаємо каструлю на вогонь і повторюємо попередні 2 кроки ще два рази.
  • Після третього разу кавунові часточки повинні стати прозорими і придбати золотистий колір. Відкидаємо гарячі цукати через сито і залишаємо, поки не стече весь сироп.
  • Тепер беремо деко, застеляємо його пергаментним папером і просушуємо наші цукати на свіжому повітрі або в духовці, поки вони не перестануть липнути до рук.

При бажанні присипаємо їх цукровою пудрою і перекладаємо в скляну банку для зберігання. Подаємо дуже смачні цукати до столу разом з гарячим чаєм. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь