Покроковий рецепт приготування цукатів з моркви

цукати з моркви

Морква відварюється у воді 2-3 хвилини, а потім вариться в цукровому сиропі в три підходи по 15-20 хвилин. Далі цукати відкидаються через друшляк і залишаються, поки не стече весь сироп. Потім все сушиться в духовці 30 хвилин і розкладається по скляних банках.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
41 год 50 хвДрук
  • Моркву ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і очищаємо. Далі нарізаємо її невеликими шматочками, перекладаємо в каструлю, заливаємо окропом і відправляємо на вогонь. Варимо моркву 2-3 хвилини, після чого відкидаємо її через друшляк за допомогою шумівки і залишаємо, поки не стече вся зайва рідина. Відвар виливати не треба.
  • Більшу частину відвару зливаємо і залишаємо в каструлі приблизно півсклянки. Засипаємо туди цукровий пісок, додаємо лимонну кислоту і відправляємо на вогонь. Варимо сироп кілька хвилин, поки цукор повністю не розчиниться.
  • Тепер викладаємо в сироп шматочки моркви. Варимо на повільному вогні протягом 15-20 хвилин, постійно помішуючи. Далі знімаємо каструлю з вогню, накриваємо кришкою і даємо моркві настоятися в сиропі 7-10 годин. Повторюємо цей крок ще 2-3 рази, поки шматочки не стануть прозорими. Далі відкидаємо все через друшляк і залишаємо, поки не стече весь сироп.
  • Беремо деко, застеляємо його пергаментним папером і викладаємо туди цукати. Присипаємо їх цукровою пудрою і відправляємо в духовку на 30 хвилин при 80-90 С.

Готові цукати перекладаємо в скляну ємність для зберігання. Подаємо їх до столу з гарячим чаєм або використовуємо в якості начинки при приготуванні випічки. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь