Дуже смачні цукати з мандаринових шкірок

Мандаринові шкірки замочують на ніч у воді з сіллю. Далі вони варяться протягом 5 хвилин і відкидаються через друшляк. Потім все нарізається смужками, відправляється в цукровий сироп, вариться 45-50 хвилин, після чого перекладається на деко і підсушується при кімнатній температурі.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
24 год 20 хвДрук
  • Для початку ретельно промиваємо мандаринові шкірки під проточною водою і видаляємо всі білі прожилки, щоб цукати не гірчили. Далі перекладаємо їх в підходящу ємність, заливаємо холодною водою і додаємо сіль. Ми залишаємо їх на ніч. За цей час 2 рази міняємо воду. Вранці промиваємо шкірку, знову заливаємо її водою і залишаємо на 6-8 годин. Потім відкидаємо через друшляк і даємо стекти всій зайвій рідині.
  • Тепер перекладаємо шкірки в каструлю, заливаємо їх водою, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо протягом 5 хвилин. Потім зливаємо всю рідину, знову відкидаємо шкірку через друшляк і просушуємо її.
  • Потім беремо мандаринові кірки і нарізаємо їх не дуже тонкими смужками.
  • Тепер готуємо сироп. В окрему каструлю насипаємо цукровий пісок, заливаємо його водою, відправляємо на вогонь і доводимо до кипіння, не розмішуючи.
  • Відправляємо мандаринові кірки в сироп і варимо все на невеликому вогні протягом 45-50 хвилин, поки сироп практично повністю не википить.
  • Перекладаємо готові цукати на деко або пергаментний папір і залишаємо їх, поки вони не підсохнуть при кімнатній температурі або в теплій духовці.

Розкладаємо їх в скляні банки і зберігаємо в темному, сухому місці. Подаємо до столу разом з гарячим чаєм або додаємо в випічку. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь