М’які, ніжні, солодкі, ароматні, без яєць! Булочки сінабони без молока з корицею готуються з мінімальної кількості продуктів, але при цьому виходять неймовірно повітряними та пухнастими. Рецепт відмінно підходить для веганів і тих що постять, тому що не містить інгредієнтів тваринного походження.
Як зробити булочки сінабон без молока з корицею
Інгредієнти
Порції: –+
- ДЛЯ ТІСТА:
- Борошно пшеничне 600 гр.
- Вода 375 мл.
- Рослинна олія 100 мл.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Сухі дріжджі (без гірки) 2 ч. л.
- Сіль ⅔ ч. л.
- ДЛЯ НАЧИНКИ:
- Кориця 2 ч. л.
- Цукор-пісок 5 ст. л.
- Рослинна олія 2 ч. л.
Кроки
- Підготуйте продукти. Борошно заздалегідь просійте, цим ви не тільки приберете можливе сміття, але й наситите борошно киснем, що зробить випічку більш повітряною і м’якою. Олію вибирайте рафіновану, без запаху. У мене дріжджі швидкодіючі. Якщо ви візьмете інші, дотримуйтесь інструкцій на упаковці.
- Я пекла половину порції. Візьміть велику миску для тіста. Просійте в неї борошно. Борошна у вас може піти більше чи менше, ніж у мене. Орієнтуйтесь за консистенцією тіста.
- Додайте цукор та сіль.
- Всипте дріжджі. Добре перемішайте сухі інгредієнти, щоб дріжджі рівномірно розподілилися по всьому борошну.
- Підігрійте воду до температури 38-40 градусів. Вона має бути приємно теплою, ні в якому разі не гарячою. Гаряча вода загубить живі організми — дріжджі, а теплою вони прокинуться і почнуть працювати. При постійному розмішуванні влийте воду в борошно.
- Потім влийте олію. Рідини вже буде достатньо, щоб розпочати заміс тістп. Спочатку розмішуйте вилкою, потім руками.
- Тісто досить швидко збереться в кулю за рахунок того, що в ньому багато олії. Воно практично не липне до рук, з ним дуже легко працювати.
- Тим не менш, місити тісто краще довше, щоб воно стало повністю однорідним та гладким.
- Готове тісто покладіть у миску, накрийте її рушником або харчовою плівкою та заберіть у тепле місце для підйому на 1 годину. Я завжди ставлю миску з тістом у духовку, що не працює. У ній все одно тепліше і немає протягів, тісто чудово підходить.
- За годину тісто збільшиться обсягом вдвічі.
- Розділіть його на кілька частин, щоб було зручніше працювати. Так як у мене половина порції, я розділила навпіл. Повну порцію радять ділити на 4 частини.
- Розкотіть частину тіста в тонкий шар завтовшки близько 5 мм. Форму зробіть прямокутну, щоб зручніше формувати рулет.
- Я змастила пласт тонким шаром олії. Але це не обов’язково, авторка рецепту готувала без нього. Змішайте корицю та цукор.
- Помірно посипте цією сумішшю пласт тіста.
- Скачати його в рулет по довгій стороні. Защіпніть край.
- Наріжте рулет на однакові шматочки. Я спочатку розрізала навпіл, потім кожну частину ще навпіл і таке далі. З одного рулету вийшло 8 шматочків. Ви можете зробити більші шматочки, щоб булочки були більшими. Але для цього краще, щоб і сам рулет був товщим. У цьому випадку спочатку не діліть тісто на частини, а розкочуйте великим шматком.
- Візьміть шмат рулету і защипніть його з одного боку. Це буде основою булочки. Таке формування зробить їх дуже незвичайними за формою — у вигляді трояндок. Зробіть те саме з усіма шматочками. Аналогічно зробіть булочки з шматків тіста, що залишилися. Ви можете не защипувати край заготовок, тоді ви отримаєте булки, схожі на сіннабони.
- Візьміть лист, застеліть його пергаментом для випікання. Викладіть булочки швом вниз. Обов’язково залишайте вільне місце між ними, булочки виростуть при випіканні. Накрийте лист рушником і залиште на 30 хвилин. Далі ви можете змастити їх перед випічкою – яйцем, якщо не принципово пісний це рецепт чи ні, солодким чаєм чи водою. Я взагалі нічим не змащувала.
- Розігрійте духовку до температури 180 ° С, у мене електрична, режим верх-низ. Печіть булочки близько 25-30 хвилин, залежно від їх розміру, кількості та особливостей вашої духовки. Вони мають позолотитися. Готові булочки вийміть із духовки і залиште трохи охолонути. З половини порції мені вийшло 16 невеликих булочок.
Подавайте їх теплими, вони дуже гарні з запалу з жару. Навіть охололі булочки я трохи гріла в мікрохвильовій печі. Незважаючи на відсутність здоби у тісті, булочки вийшли неймовірно пухнастими! Особливо смачні вони з молоком. Якщо ви веган або постите, то з рослинним) Приємного апетиту!