Прянощі надають узвару чудовий і незвичайний аромат, а варіант узвару з прянощами відмінно доповнить будь-який стіл. Для такого узвару потрібно брати набір сухофруктів не менше 4-5 видів. У цьому рецепті з прянощів беремо традиційний набір різдвяних спецій з бадьяна, кориці, кардамону, гвоздики, сухого імбиру і запашного перцю, а доповнимо аромат мандарином.
Інгредієнти
Порції: –+
- Сухофрукти 250 гр.
- Мандарин 2 шт.
- Кориця 1 палочка
- Бадьян 1 зірочка
- Кардамон 4 шт.
- Гвоздика 4 шт.
- Перець духмяний 4 шт.
- Імбир сушений мелений 1 ч. л.
- Вода 2 л.
Кроки
- Відразу підготувати згідно пропорції рецепта і потрібному вам кількості узвару всі прянощі. Подрібнювати прянощі не потрібно.
- Пересипати їх в каструлю для варіння узвару і можна, якщо у вас є, додати трохи ягід годжі.
- Вибрані сухофрукти на 15 хвилин замочити в теплій воді, потім промити і перекласти в каструлю.
- Добре промити мандарини, нарізати разом з цедрою кружальцями і перекласти в каструлю.
- Залити ці інгредієнти двома літрами окропу, поставити каструлю на великий вогонь і довести узвар до кипіння. Потім його потомити на мінімальному вогні і без кришки в продовженні 20 хвилин.
- Каструлю з узваром зняти з плити, прикрити кришкою і залишити на ніч для настоювання. Узвар процідити через марлю або сито і перелити в глечик.
Приготований узвар з прянощами разити по чашках, за бажанням, в кожну чашку покласти трохи меду і напій сервірувати до столу. Приємного апетиту!