Як приготувати рис з куркою і овочами на сковороді?

На сковороді обсмажується курка разом з цибулею, солодким перцем і морквою. Потім туди засипається промитий рис і все заливається водою. Блюдо готується на маленькому вогні 20 хвилин, а потім ще 15 – під кришкою. Виходить неймовірно смачна і корисна вечеря.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
60 хвДрук
  • Для початку видаляємо кістки з курячих стегон і знімаємо з них шкіру. Далі промиваємо їх під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо невеликими шматочками. На сковороді розігріваємо рослинну олію і злегка обсмажуємо на ньому курку.
  • Цибулю з морквою очищаємо. У болгарського перцю видаляємо плодоніжки з насінням. Далі довільно ріжемо всі овочі на шматочки середнього розміру.
  • Тепер відправляємо нарізані овочі до курки і обсмажуємо все протягом 5-7 хвилин, періодично помішуючи.
  • Далі готуємо рис. Кілька разів добре промиваємо його під холодною водою, поки вона не буде прозорого кольору.
  • Відправляємо промитий рис до курки з овочами, додаємо сіль з чорним меленим перцем за смаком, лавровий лист і приправу для рису. Потім заливаємо все водою, накриваємо сковороду кришкою і доводимо до кипіння. Далі робимо маленький вогонь і тушкуємо все протягом 20 хвилин. Через необхідний час вимикаємо нагрів і даємо постояти під кришкою ще 15 хвилин.

Розкладаємо готову страву по тарілках, посипаємо свіжою зеленню, і подаємо до столу зі свіжими овочами. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь