Рис з куркою – традиційна страва народів Південно-Східної Азії, що здобула популярність у всьому світі. І зараз навряд чи знайдеться така нація, яка не використовувала подібне поєднання хоча б одного разу. Особливо популярні курка з рисом в насиченому кисло-солодкому соусі, а також рис каррі з куркою.

Як приготувати рис з куркою

Рис з куркою готують не тільки на плиті або в духовці, але і в мультиварці – в останньому випадку м’ясо завжди виходить дуже ніжним, а рис – дуже розсипчастим. Можна навіть нафарширувати курку рисом!

Щоб приготувати рис з куркою, слід заздалегідь підготувати всі необхідні для цього інгредієнти. Курку або окремі її частини розморожують, гарненько миють, обсушують і нарізають, а перед тим, як почати відварювати рис, його необхідно ретельно промити – це робиться в декількох водах, причому до тих пір, поки вода не знайде прозорість. У разі необхідності крупу ще й перебирають. Якщо в складі страви будуть присутні якісь інші продукти, то їх теж розморожують, очищають і миють, після чого натирають або нарізають.

Якщо хочеться урізноманітнити смак рису, можна під час варіння додати в нього крім води ще й 50 мл хорошого білого вина – смак рису обов’язково стане більш яскравим і насиченим, більш того, крупа придбає дивовижний аромат.

Ні для кого не секрет, що рис – крупа дуже примхлива, частенько прилипає до боків і денця посуду, в якій його готують. Щоб улюблена страва не пригоріла, має сенс озброїтися хорошою жароміцною формою або казаном. Непогано підійдуть для цих цілей і чавунні сковорідки або навіть каструлі з товстими стінками.

Курку зазвичай спершу трохи обсмажують, а потім з’єднують з крупою і готують разом до досягнення остаточного результату. А щоб скоротити час на термічну обробку курячого м’яса, можна його замаринувати. Якщо ж рис з куркою будуть запікатися в духовці, то їх кладуть на деко одночасно, при цьому, щоб рис не вийшов жорстким, в даному випадку необхідно постійно стежити за обсягами рідини.

Самі по собі курка з рисом мають досить прісний смак, проте вони наділені воістину унікальною здатністю чудово вбирати в себе смаки будь-яких інших продуктів, і цим просто гріх не скористатися, адже і курка, і рис відмінно поєднуються з різними прянощами і спеціями, з обсмаженими грибами, а також з соусами, овочами (морквою з перцем і т.д.) і багатьма іншими інгредієнтами.

40 хв6
Рис з куркою та яйцем на сковороді є повноцінною стравою, що підходить для обіду або вечері. За півгодини доступні інгредієнти перетворюються на дивовижне частування.
1 год 10 хв6
Чарівниця Ольга Матвій порадувала фанатів своїм новим рецептом. Нещодавно кулінарний блогер розповіла, як приготувати лінивий плов із куркою. Жодного казана і навіть плити!
Рис з гречкою і куркою
60 хв5
Погодьтеся, багато класичних гарнірів вже давно приїлися. Звареними крупами зараз нікого не здивуєш. Коли хочеться різноманітності, я готую рис з гречкою і куркою.
Рис з овочами, курячою грудкою і грибами
50 хв3
На сковороді обсмажуються печериці з цибулею і селерою. Потім туди додається відварена куряча грудка, соєвий соус, сіль і перець. Далі в сковороду засипається рис, все заливається бульйоном і.
1 год 10 хв2
На сковороді 5 хвилин обсмажується курка. Потім там же смажиться цибуля з яйцем, імбиром і часником. Далі туди відправляється зварений рис, соєвий соус, кунжутна олія і сіль. В...
Рис по-китайськи з куркою, овочами і соусом теріякі
1 год 20 хв2
На сковороді обсмажується маринована в соєвому соусі курка. Окремо смажиться болгарський перець з цибулею, баклажаном, стручковою квасолею і часником в соусі теріякі з соєвим соусом.
60 хв4
На сковороді обсмажується курка разом з цибулею, солодким перцем і морквою. Потім туди засипається промитий рис і все заливається водою. Блюдо готується на маленькому вогні 20 хвилин, а.
1 год 35 хв4
На дно форми для запікання засипається рис, зверху викладаються нарізані овочі з сіллю, приправами і курка. Потім все заливається водою, накривається кришкою або фольгою і запікається в духовці.
45 хв6
Напевно, у кожної господині в колекції рецептів знайдеться безліч страв, гідних меню ресторану. Але самими затертими сторінками в кулінарній книзі завжди будуть ті, що розповідають про прості речі.