Рис з куркою і овочами в духовці

На дно форми для запікання засипається рис, зверху викладаються нарізані овочі з сіллю, приправами і курка. Потім все заливається водою, накривається кришкою або фольгою і запікається в духовці протягом години. За 15 хвилин до готовності блюдо посипається сиром.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
1 год 35 хвДрук
  • Для початку ретельно промиваємо рис під проточною водою. Далі рівномірно розподіляємо його за формою для запікання, додаємо рослинну олію і солимо за смаком.
  • Цибулю, моркву, болгарський перець, квасолю і помідори нарізаємо кубиками і змішуємо. Викладаємо овочі зверху на рис, додаємо трохи солі, універсальної приправи і чорного меленого перцю.
  • Далі посипаємо курку приправою для курки і викладаємо її на овочі. Потім заливаємо все водою кімнатної температури так, щоб вона покривала овочі з рисом.
  • Накриваємо форму для запікання кришкою або фольгою.
  • Розігріваємо духовку до 200оС і випікаємо блюдо протягом 55 хвилин. Потім знімаємо кришку або фольгу, посипаємо все зверху натертим твердим сиром і відправляємо в духову шафу ще на 15 хвилин.
  • За цей час сир повинен буде розплавитися, а курка підрум’янитися.

Розкладаємо гаряче блюдо по тарілках і подаємо до столу. Воно виходить неймовірно ароматним і смачним. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь