Простий і смачний рецепт рису з куркою, овочами і яйцем

На сковороді 5 хвилин обсмажується курка. Потім там же смажиться цибуля з яйцем, імбиром і часником. Далі туди відправляється зварений рис, соєвий соус, кунжутна олія і сіль. В кінці додається курка, зелена цибуля і все перемішується. Виходить шалено смачна страва.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
1 год 10 хвДрук
  • Для початку відварюємо рис. Для цього добре промиваємо його під проточною водою, поки вона не стане прозорою. Далі заливаємо крупу водою і доводимо до кипіння. Потім накриваємо кришкою і варимо на невеликому вогні протягом 20-25 хвилин, не перемішуючи.
  • Очищаємо цибулю з імбиром і часником. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями. Імбир з часником ріжемо на дрібні кубики або натираємо на дрібній тертці.
  • Куряче філе добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо його невеликими кубиками.
  • На глибокій сковороді розігріваємо рисову олію і відправляємо туди курку. Обсмажуємо куряче філе протягом 5 хвилин на сильному вогні, після чого перекладаємо його на тарілку.
  • В цю ж олію відправляємо нарізану цибулю і обсмажуємо її до невеликого розм’якшення.
  • Далі відсуваємо її в сторону і розбиваємо туди одне яйце.
  • Швидко розмішуємо його лопаткою і перемішуємо яйце з цибулею. Далі зрушуємо все на краю, а в центр додаємо подрібнений імбир з часником. Обсмажуємо їх, поки не з’явиться аромат, після чого перемішуємо все з цибулею.
  • Тепер відправляємо на сковороду рис і все добре перемішуємо. Потім додаємо кунжутну олію, соєвий соус і трохи солі. Знову перемішуємо і вимикаємо вогонь.
  • Нарешті, додаємо курку і крупно нарізану зелену цибулю. Перемішуємо, накриваємо кришкою і даємо настоятися протягом 5 хвилин.

Розкладаємо готову страву по тарілках і подаємо до столу з салатом зі свіжих овочів. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь