Айвар

Айвар – це балканська ікра з м’якоті запечених перців та баклажанів. Вона відрізняється насиченим кольором, ароматом та смаком.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
3 год 0 хвДрук
  • Застеліть лист пергаментом. В один шар розкладіть по ньому стільки перцю, скільки вміститься.
  • Запікайте 20 хвилин при температурі 200 °C, доки на овочах не з’являться чорні плями. Потім переверніть перці та готуйте ще 15 хвилин.
  • Перекладіть запечені овочі в каструлю на 15 хвилин, закривши кришкою.
  • На той же лист викладіть інші перці і розрізані вздовж навпіл баклажани. Так само запікайте 20 хвилин, потім переверніть і готуйте ще 15. Баклажани повинні стати м’якими, щоб легко входила вилка. Якщо потрібно, запікайте їх трохи довше.
  • Тим часом дрібно порубайте часник та цибулю. Викладіть цибулю у сковороду з розігрітою олією. Через пару хвилин додайте часник і обсмажуйте, помішуючи, поки овочі не стануть золотистими. Перекладіть на тарілку.
  • Коли перша партія перців полежить в каструлі 15 хвилин, злийте рідину звідти. Видаліть шкірку, насіння та плодоніжки.
  • Другу партію перців та баклажани теж покладіть у закриту каструлю на 15 хвилин. Потім проробіть те саме, що й у попередньому кроці.
  • Порубайте м’якоть всіх перців та баклажанів і пам’ятайте вилкою.
  • Викладіть м’якоть у каструлю і злийте зайву рідину. Потім подрібніть масу блендером.
  • Додайте сіль, цукор та цибулю з часником і перемішайте. Уварюйте ікру приблизно 15 хвилин. Айвар повинен загуснути, а при помішуванні слід від ложки не повинен зникати відразу.
  • Зніміть з вогню, влийте оцет і перемішайте.
  • Розкладіть айвар по стерилізованих банках і закрийте кришками. Переверніть, укутайте та остудіть. Після цього зберігайте в прохолоді.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь