Таве-Козі (баранина з йогуртом)

Таве-Козі – національна албанська страва і справжня гордість країни. Друга назва страви — Таве Ельбасані, на честь міста Ельбасану, де вона і була придумана. Таве-Козі є ніжною бараниною, яку запікають з рисом, спеціями та йогуртом. Запіканку можна зустріти не лише у південних регіонах країни, а й по всій території. Страва має неймовірний успіх, тому готують її у будь-якій невеликій кафешці. Зумовлено це простотою приготування, доступними інгредієнтами та, звичайно ж, приголомшливим ароматом соковитого смачного м’яса під йогуртом. Назва так і перекладається: tave означає запіканка, a kosi – йогурт.

Поласувати м’ясною стравою можна скрізь – починаючи від ресторанів і закінчуючи скромними забігайлівками. Втім, готують однаково добре незалежно від статусу закладу.

Процес приготування досить простий. Єдиний нюанс – страва готується у глиняних горщиках. Якщо у ваших апартаментах іх не виявилося, це чудова нагода, щоб придбати корисний сувенір. Також можна використовувати і звичайну форму для запікання.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
1 год 50 хвДрук
  • У форму для запікання необхідно помістити великі шматки баранини.
  • Зверху покласти кілька шматків масла та відправити до духовки на 40 хвилин при температурі 170 градусів.
  • Поки м’ясо знаходиться у духовці, потрібно приготувати соус. Для цього слід збити яйця, потім змішати з йогуртом, сіллю і перцем і розмішати до однорідної маси.
  • Далі потрібно розтопити трохи олії в каструлі та обсмажити у ньому борошно. Йогуртовий соус додати до борошна і, помішуючи, проварити близько 8 хвилин на повільному вогні.
  • Через 40 хвилин м’ясо слід витягнути з духовки, додати до нього рис, залити зверху соусом, що вийшов, і знову відправити в духовку на 50 хвилин при температурі 190 градусів.
  • Готова страва має постояти хвилин п’ять, потім її можна подавати до столу.

Приготувати таку страву у вашому регіоні так само легко, як і на його батьківщині, можна знайти інгредієнти в будь-якому магазині. За бажання баранину можна замінити на телятину або навіть яловичину – тут все залежить від ваших уподобань.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь