Чушка бюрек – фарширований перець по-болгарськи

Чушка бюрек – це дуже популярна у Болгарії традиційна закуска з перців та бринзи. Страва має турецьке коріння, проте сьогодні по-справжньому популярна лише у Болгарії. Ділюсь рецептом.

Опис рецепту

Чушка бюрек – це практично культова болгарська страва, оскільки їдять її в сучасній Болгарії із завидною регулярністю та великим задоволенням. Наскільки мені відомо, ця страва перекочувала до Болгарії з Туреччини. Сьогодні турки знати не знають про таку закуску, а от болгари цю гарячу закуску регулярно подають.

Що ж, наші кулінарні уподобання багато в чому збігаються з болгарськими, тому спробуємо приготувати чушку бюрек у домашніх умовах.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
30 хвДрук
  • Перці вимиємо і покладемо на змащену маслом форму для випікання.
  • Запікаємо перці близько 15 хвилин при 180 градусах. Тільки потім очищаємо перці від нутрощів, знімаємо з них шкірку.
  • Бринзу розминаємо за допомогою виделки.
  • Розбиваємо в бринзу яйце, додаємо зелень. Я додав ще дрібно нарубані помідори – але це опціонально, тому до списку інгредієнтів помідори не включав. Це вже моя імпровізація – в оригінальному рецепті помідорів немає.
  • Добре все перемішуємо. Виходить така гарна начинка.
  • Фаршируємо наші перці приготованою начинкою
  • Обвалюємо перці в борошні, збитому яйці та панірувальних сухарях, після чого обсмажуємо на середньому вогні з обох боків до рум’яної скоринки.
  • Готово! Їсти закуску краще за гарячу, проте можна і в холодному вигляді.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь