Консервування нерідко виручає людей, які проживають в регіонах з суворим кліматом, де в зимовий час лютують хуртовини і морози, а сезон овочів і фруктів починається пізно.
Соус на зиму
Однак, багатьом майстрам задоволення приносить сам процес. Відкрита баночка з ласощами, що таїть аромат літа, з легкістю урізноманітнює раціон в студену пору. Авторські та класичні рецепти соусів на зиму дають можливість як слід підготуватися до холодів. Іноді саме від заправки залежить успіх страви. Вибираючи способи готування і варіанти поєднання інгредієнтів, не варто нехтувати порадами професіоналів.
П’ять найбільш часто використовуваних інгредієнтів в рецептах:
- Цукор;
- Помідори;
- Болгарський перець;
- Перець гострий стручковий;
- Оцет.
У будь-якому випадку, їжа, заготовлена своїми руками завжди корисніше, ніж придбані в супермаркеті аналогічні маринади і різні види консервованих продуктів. Соусам у багатьох автентичних кухнях світу відведено особливе місце. Дотримання традицій і любов до кулінарії допоможуть домогтися бажаного результату і досвідченому кухареві, і новачкові. Велика кількість рекомендацій для послідовності і поєднання продуктів для майбутнього кулінарного шедевра дозволяють створити щось абсолютно неповторне, щось, що вразить цінителів, здивує гурманів. А вдало реалізовані авторські ідеї знайдуть відгук серед колег по цеху – ділитися досвідом завжди корисно і цікаво.
3 год 0 хв6
Айвар – це балканська ікра з м’якоті запечених перців та баклажанів. Вона відрізняється насиченим кольором, ароматом та смаком.
60 хв5
Лютениця (Lutenitsa) – традиційне блюдо болгарської кухні. Лютениця являє собою соус, приготований з болгарського перцю та томатів, часто з додаванням баклажану, часнику, моркви, цибулі та різних спецій.
2 год 0 хв10
З настанням зими приправа “Полтавська” стає королевою нашого столу. Ми додаємо її в перші і другі страви і навіть подаємо як самостійний гарнір до риби, птиці або червоного...
25 хв5
Це не просто помідорна заготівля, це справжня паличка-виручалочка, коли хочеться приготувати на вечерю смачну пасту і зробити це швидко. Особисто для мене томатний соус до макаронів
40 хв12
Цей соус можна залишити в прохолодному місці на кілька місяців. Завдяки кисло-солодким добавкам виходить приємний смак. Представлений рецепт покроковий стане в нагоді тим, хто хоче
40 хв12
Коренеплід добре гармонує з буряком. Завдяки цьому приправа знаходить насичено-рожевий колір. Рецепт покроковий дуже простий.
45 хв12
Гостра приправа з помідорами прекрасно поєднується з м’ясними стравами. Заготівля може бути надійним захистом від застуди.
30 хв12
Пекучий коренеплід можна заготовлювати у вигляді соусів. Заправка з майонезом відмінно гармонує з м’ясом, рибою, овочами. Приготування не займе багато часу.
25 год 0 хв24
Нерідко для збереження коренеплоду використовується рецепт з оцтом. Овоч натирають або пропускають через м’ясорубку. Виходить насичена приправа з відмінним смаком.
45 хв8
Це класичний рецепт — приготування по ньому дуже просте. З лимонною кислотою виходить смачна закуска, відмінно поєднується з іншими стравами. Справитися з роботою може навіть починаюча господиня.