Консервування нерідко виручає людей, які проживають в регіонах з суворим кліматом, де в зимовий час лютують хуртовини і морози, а сезон овочів і фруктів починається пізно.

Соус на зиму

Однак, багатьом майстрам задоволення приносить сам процес. Відкрита баночка з ласощами, що таїть аромат літа, з легкістю урізноманітнює раціон в студену пору. Авторські та класичні рецепти соусів на зиму дають можливість як слід підготуватися до холодів. Іноді саме від заправки залежить успіх страви. Вибираючи способи готування і варіанти поєднання інгредієнтів, не варто нехтувати порадами професіоналів.

П’ять найбільш часто використовуваних інгредієнтів в рецептах:

  • Цукор;
  • Помідори;
  • Болгарський перець;
  • Перець гострий стручковий;
  • Оцет.

У будь-якому випадку, їжа, заготовлена своїми руками завжди корисніше, ніж придбані в супермаркеті аналогічні маринади і різні види консервованих продуктів. Соусам у багатьох автентичних кухнях світу відведено особливе місце. Дотримання традицій і любов до кулінарії допоможуть домогтися бажаного результату і досвідченому кухареві, і новачкові. Велика кількість рекомендацій для послідовності і поєднання продуктів для майбутнього кулінарного шедевра дозволяють створити щось абсолютно неповторне, щось, що вразить цінителів, здивує гурманів. А вдало реалізовані авторські ідеї знайдуть відгук серед колег по цеху – ділитися досвідом завжди корисно і цікаво.

Хрін з медом і журавлиною
40 хв120139
Цей соус можна залишити в прохолодному місці на кілька місяців. Завдяки кисло-солодким добавкам виходить приємний смак. Представлений рецепт покроковий
Хрін з буряком на зиму
40 хв120254
Коренеплід добре гармонує з буряком. Завдяки цьому приправа знаходить насичено-рожевий колір. Рецепт покроковий дуже простий.
Хрін з томатами на зиму
45 хв120131
Гостра приправа з помідорами прекрасно поєднується з м’ясними стравами. Заготівля може бути надійним захистом від застуди.
Рецепт хрону на зиму з майонезом
30 хв120127
Пекучий коренеплід можна заготовлювати у вигляді соусів. Заправка з майонезом відмінно гармонує з м’ясом, рибою, овочами. Приготування не займе багато часу.
Хрін на зиму з оцтом
25 год 0 хв240173
Нерідко для збереження коренеплоду використовується рецепт з оцтом. Овоч натирають або пропускають через м’ясорубку. Виходить насичена приправа з
Хрін на зиму з додаванням лимонної кислоти
45 хв80130
Це класичний рецепт — приготування по ньому дуже просте. З лимонною кислотою виходить смачна закуска, відмінно поєднується з іншими стравами.