Томатний соус до макаронів на зиму

Томатний соус до макаронів на зиму

Це не просто помідорна заготівля, це справжня паличка-виручалочка, коли хочеться приготувати на вечерю смачну пасту і зробити це швидко. Особисто для мене томатний соус до макаронів служить відмінною альтернативою шкідливому кетчупу та іншим магазинним заправкам.

Повірте, він невимовний: у міру гострий, злегка солодкуватий і дуже ароматний. Взимку, коли помідори коштують божевільних грошей, я знаю, що в запасі у мене завжди є чудовий соус, зроблений восени за найпростішим рецептом. Найчастіше додаю його до макаронів, але не менш смачно виходить і з м’ясом, і картопляним пюре, і просто як намазка на свіжий батон. рекомендую!

Чим унікальний томатний соус до макаронів

Головним плюсом цього соусу вважаю наявність зелені. Базилік надає томатній заправці просто неймовірної пікантності і незабутнього післясмаку, а ось свіжа петрушка робить його більш освіжаючим. Деякі господині додають у томатні соуси кріп чи кінзу. Але для нашої родини така зелень перебиває смак. А ви можете поекспериментувати.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
25 хвДрук
  • Добре помийте помідори, видаліть зайве. Великі плоди розріжте на 4 частини, маленькі – на 2.
  • Також позбавте болгарський перець від насіння та плодоніжки.
  • Очищений часник і підготовлені помідори з перцем прокрутіть через м’ясорубку (подрібніть у блендері).
  • Видаліть насіння гострого перцю. Відправте в м’ясорубку до підготовленої овочевої маси. Кількість доданого перцю регулюйте на власний смак.
  • Поставте каструлю на середній вогонь.
  • Посоліть заготівлю та всипте цукор. Перемішайте, щоб все добре розчинилося.
  • Дрібно наріжте базилік з петрушкою і відправте в томатний соус. Варіть соус протягом 8 хвилин.
  • Потім влийте оцет і проваріть ще 2 хвилини на маленькому вогні.
  • Розлийте соус по стерилізованих банках, закатайте кришками. Переверніть готову закрутку, накрийте ковдрою і чекайте на повне охолодження.

Такі баночки спокійно зберігаються при кімнатній температурі усю зиму і навіть до наступного врожаю.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь