Різноманітність існуючих сортів пасти вражає. Не дивно, адже тісто – пластичне, з нього можна виліпити будь-яку форму. Великі круглі кантеллоні – діаметр трубочок достатній для начинки кожної всередині.

Як приготувати пасту, спагетті

  • Дрібні макарони: ріжки, спіральки, черепашки, метелики, щоб наколювати на вилку.
  • Довгі спагетті і локшина: від тоненьких прозорих ниточок до плоских смужок. Довжина – не менше 25 см. випускаються у вигляді прямих соломинок або скручені в гніздо. У будь-якому випадку, опускаючи в окріп, ламати такий продукт не варто.
  • Пластини для лазаньї. Традиційно без добавок, але також у продажу можна знайти листи з соком шпинату, моркви, буряка, чорнилом каракатиці.

Це неповний асортимент, але об’єднує їх одне: рецепти пасти, спагетті – це завжди друга страва. Для супу і бульйону використовуються дещо інші сорти.
Макаронні вироби для гарніру готують наступним чином:

  1. Слідувати алгоритму: вода закипіла, кинути сіль, скрутити вогонь, занурити макарони.
  2. Необов’язково дотримуватися порад італійських кулінарів і не доварювати продукт. Якщо готувати пасту вітчизняного виробництва або намагатися освоїти азіатську кухню, краще прочитати інструкцію виробника на упаковці.
  3. Оптимальне співвідношення води і спагетті: 100 грам на один літр.
паста з куркою і брокколі у вершковому соусі
45 хв0195
Смачний, ситний і пряний варіант приготування пасти з брокколі і курячою грудкою. Для любителів курки він найкращий. Брокколі в цьому рецепті ідеально
паста з брокколі і лососем
1 год 10 хв0156
Прекрасний приклад того як поєднувати вершковий соус і рибу в простих стравах. Паста з лососем і брокколі дуже легка в приготуванні і неймовірно смачна.
25 хв0177
Ніжний вершковий смак соусу, розплавлений сир, яскрава і смачна брокколі, ось що найбільше я люблю в цій страві. Це досить легке і корисне блюдо, особливо