Смачний, ситний і пряний варіант приготування пасти з брокколі і курячою грудкою. Для любителів курки він найкращий. Брокколі в цьому рецепті ідеально поєднується з іншими інгредієнтами і доповнює їх своїм смаком.
Але саме-смачне тут звичайно ж вершково-сирний соус, адже саме він робить такі прості продукти такими чудовими на смак.
Інгредієнти
- Куряче філе 2 шт.
- Макарони 200 гр.
- Капуста брокколі 200 гр.
- Твердий сир 150 гр.
- Вершки 10-20% 300 мл.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 2 зуб.
- Орегано 1 ч. л.
- Рослинна олія 2 ст .л.
- Масло вершкове 15 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Наріжте куряче філе невеликими шматочками. Складіть в тарілку, посоліть і поперчіть. Перемішайте і відставте ненадовго в сторону, щоб курка трохи промаринувалася.
- Розігрійте сковорідку з рослинною олією і обсмажте курку на сильному вогні до готовності і рум’яної скоринки. Зніміть курку і викладіть на тарілку. Вона знадобиться трохи пізніше.
- Брокколі вимийте і наріжте на невеликі суцвіття. Поставте невелику каструлю на вогонь і коли вода закипить, покладіть в неї брокколі. Варіть в киплячій воді рівно п’ять хвилин, а потім відразу ж злийте воду і залиште брокколі в стороні.
- Поставте іншу каструлю з водою і додайте в неї сіль. Приготуйте в цій каструлі пасту майже до повної готовності. Варіть макарони, час від часу помішуючи, рівно стільки скільки вказано в інструкції на упаковці. У різних сортів пасти цей час відрізняється.
- Розігрійте сковорідку і викладіть на неї шматочок вершкового масла. Дрібно наріжте ріпчасту цибулю і обсмажуйте її на середньому вогні до золотистого кольору. Потім видавіть туди ж два зубчики часнику. Часник можна так само дрібно нарізати або натерти на тертці.
- В цей час паста повинна приготуватися, обов’язково злийте воду і при необхідності промийте пасту.
- У сковорідку до м’якої цибулі додайте брокколі і перемішайте. Підсмажте разом буквально пару хвилин. Потім туди ж покладіть шматочки обсмаженої курячої грудки.
- Через пару хвилин додайте туди вершки і дайте їм закипіти. Після чого покладіть в соус натертий на крупній тертці сир. Перемішайте і дайте сиру розплавитися. Додайте за смаком сіль і мелений чорний перець, а так само ложку сушеного орегано.
- Тепер в готовий вершковий соус з брокколі і куркою можна викладати готову пасту. Перемішайте всі інгредієнти так, щоб соус покрив всі макарони.
Паста з брокколі у вершковому соусі з куркою готова. Приємного апетиту!