Калорійність на 100 грам (кбжу):
3.0 г.
Білки
0.4 г.
Жири
5.2 г.
Вуглеводи
28
ккал

Брокколі – найближча родичка цвітної капусти.

В Італії брокколі почали їсти раніше, ніж де б то не було. Можливо, тому в Англії, де ще в 1724 році це овоч був мало відомий, його називали італійською спаржею. Італійці привезли брокколі в Північну Америку, але справжню популярність вона придбала там тільки в 20-і роки минулого століття.

Брокколі використовують в кулінарії так само, як і кольорову капусту. Качан брокколі складається з ніжного стебла і суцвіть. В основному в їжу вживають саме суцвіття, хоча листя брокколі теж їстівні.

Що приготувати з капусти брокколі

Зазвичай брокколі варять – у воді або на пару. В цьому випадку найважливіше – не переварити. Суцвіття брокколі настільки ніжні, що найчастіше буває досить їх бланшувати.

З брокколі виходять відмінні начинки для пирогів і запіканок, салати, соуси. Брокколі кладуть в овочеві рагу і супи, наприклад, мінестроне. Особливо смачним виходить Суп-пюре з брокколі – яскраво-зеленого кольору, ароматний, з дуже свіжим смаком. Подайте такий суп з відвареними яйцями і грінками.

В Італії з брокколі роблять соус до пасти.

До речі брокколі можна їсти сирою – вона входить до складу багатьох салатів і закусок – асорті зі свіжих овочів.

Суп з брокколі на курячому бульйоні
1 год 25 хв41231
Ароматний наваристий суп на основі курячого бульйону, і в той же час легкий. У ньому велика кількість овочів, куряче м’ясо, запашні спеції – ідеальне перша страва для обідньої...
Крем-суп з брокколі і картоплі
60 хв40160
Картопля, додана в такий суп-пюре, забезпечує йому густу консистенцію і велику поживність. Також кладемо селеру для аромату і вершковий сир для ніжного смаку. Якщо ви не любите страви...
рецепт приготування супу з брокколі і печериць
55 хв40172
Додайте до брокколі трохи печериць – і суп-пюре проявить вже зовсім інший смак. Щоб посилити грибну нотку, печериці попередньо обсмажуємо. Подавайте суп з пшеничними сухариками і зеленню –.
суп-пюре з брокколі і шпинату
55 хв30170
Дуже корисний суп – просто джерело цінних речовин для організму. Готувати можна в будь-який час року: заморожені овочі ідеально підходять для такого супу. За рахунок обсмаженого у вершковому.
Як приготувати смачний крем-суп з брокколі і кабачків
55 хв20144
Простий рецепт овочевого супу всього з трьох інгредієнтів – брокколі, кабачки і ріпчастої цибулі. Для ситості і смакових відтінків також додамо кедрові горішки, оливкову олію та італійські трави.
Дуже смачний суп-пюре з брокколі з сиром
1 год 10 хв40141
Сир дуже добре гармонує з брокколі. У цьому рецепті додамо сир і в суп, і подамо до супу окремо трохи сирного соусу в якості прикраси – він добре...
1 год 5 хв20115
Брокколі – ідеальний продукт для дієтичного харчування. При своїй низькій калорійності вона містить величезну кількість вітамінів, мінералів, цінної клітковини. Пропонуємо приготувати
1 год 30 хв40133
Ситний і поживний суп-пюре: до відвареної брокколі додаємо курку, сир і бульйон. “Пов’язуємо” інгредієнти ніжними вершками і пробиваємо блендером. Нічого складного –
Крем-суп з брокколі і цвітної капусти
60 хв20140
Цікавий варіант страви для любителів кремових супів. Крім брокколі і цвітної капусти кладемо також фенхель – його характерний смак і аромат тільки прикрасить капустяний суп.
35 хв40119
Тануча в роті текстура, густа консистенція, ніжний смак і пікантний аромат – таким виходить цей суп. Для густоти додамо трохи картоплі, для м’якості смаку – вершки. А щоб...
2 год 10 хв60105
З овочів і сиру можна приготувати легку, але ситну вечерю. Крім того, запечені в духовці овочі зберігають свої корисні властивості і всю соковитість. Розплавлена сирна шапочка зробить блюдо.
овочі в рукаві для запікання
2 год 0 хв60177
Ароматні овочі, запечені у власному соку, особливо актуальні в літній період. Спеціальне пристосування, рукав, дозволяє по максимуму зберегти смак і соковитість обраних вами овочів.
паста з куркою і брокколі у вершковому соусі
45 хв0407
Смачний, ситний і пряний варіант приготування пасти з брокколі і курячою грудкою. Для любителів курки він найкращий. Брокколі в цьому рецепті ідеально поєднується з іншими інгредієнтами і доповнює.
паста з брокколі і лососем
1 год 10 хв0252
Прекрасний приклад того як поєднувати вершковий соус і рибу в простих стравах. Паста з лососем і брокколі дуже легка в приготуванні і неймовірно смачна. Підійдуть і класичні спагетті...
25 хв0340
Ніжний вершковий смак соусу, розплавлений сир, яскрава і смачна брокколі, ось що найбільше я люблю в цій страві. Це досить легке і корисне блюдо, особливо якщо використовувати не...
Салат з брокколі і виноградом
20 хв50175
У теплу пору року, а влітку особливо, мене тягне на все свіже і соковите! Всього одна тарілка салату здатна зарядити енергією і хорошим настроєм на весь день. Особливо...
Курячий рулет з фаршированими перцями
1 год 10 хв100223
Цей курячий рулет я виправдано називаю королем усіх свят. Він гідно виконує всі покладені на нього зобов’язання: смачний, ситний, та ще й стіл прикрашає. Спочатку може здатися, що.
45 хв01.2к.
Основа приготування пісних котлет – продукти рослинного походження, наприклад, морква і цибуля. Пропонуємо приготувати їх з капусти. Блюдо виходить дуже соковитим і смачним.
0848
Всі звикли, що свято належить зустрічати з великою кількістю ситних закусок з майонезом. Напередодні Великого Посту актуальною буде добірку смачних пісних страв на святковий стіл за