Крем-суп з брокколі і цвітної капусти

Крем-суп з брокколі і цвітної капусти

Цікавий варіант страви для любителів кремових супів. Крім брокколі і цвітної капусти кладемо також фенхель – його характерний смак і аромат тільки прикрасить капустяний суп. До слова, якщо ви на дієті або постите, замість молока додавайте воду. Суп вийде пісним, але не менш смачним.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
60 хвДрук
  • Цибулю-порей промиваємо, обсушуємо, ріжемо на тонкі кільця.
  • Фенхель очищаємо, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо тонкими часточками.
  • У глибокій сковороді розігріваємо до гарячого стану оливкову олію, опускаємо в неї нарізані цибулю-порей з фенхелем і обсмажуємо при помішуванні приблизно п’ятнадцять хвилин.
  • Цвітну капусту розбираємо на окремі невеликі суцвіття, промиваємо, обсушуємо.
  • Аналогічно чинимо з брокколі.
  • У сковороду до цибулі і фенхелю викладаємо суцвіття цвітної капусти і брокколі.
  • Слідом вливаємо окріп і гаряче молоко. Солимо, перемішуємо, доводимо до кипіння і тушкуємо все разом двадцять-тридцять хвилин до м’якості овочів.
  • Потім за допомогою блендера подрібнюємо масу в гладке пюре. При необхідності додаємо окріп або молоко, щоб відрегулювати густоту на свій смак.
  • Повторно нагріваємо суп-пюре до гарячого стану, але до кипіння не доводимо.
  • Готовий суп розливаємо по порційних мисках, прикрашаємо зеленню. Поверх можна додатково скропити оливковою олією і присипати чорним меленим перцем. Подаємо в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь