Покроковий рецепт приготування супу з брокколі і печериць

рецепт приготування супу з брокколі і печериць

Додайте до брокколі трохи печериць – і суп-пюре проявить вже зовсім інший смак. Щоб посилити грибну нотку, печериці попередньо обсмажуємо. Подавайте суп з пшеничними сухариками і зеленню – це дуже смачно.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
55 хвДрук
  • Печериці промиваємо, обсушуємо, ріжемо на тонкі скибочки і обсмажуємо в невеликій кількості рослинної олії на сковороді. Готуємо пару хвилин, поки гриби не пом’якшать.
  • Обсмажені печериці поміщаємо в каструлю, заливаємо зазначеною кількістю води, ставимо на плиту. Чекаємо кипіння.
  • Брокколі поділяємо на суцвіття, промиваємо і опускаємо в каструлю до печериць після того, як вони закиплять в каструлі. Додаємо сіль і сушені трави за смаком. Варимо п’ять хвилин.
  • Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо, ріжемо на тонкі півкільця.
  • Обсмажуємо цибулю на тій же сковорідці, що і печериці, додавши ще трохи рослинної олії. Коли цибуля зарум’яниться, викладаємо її в каструлю до печериць і брокколі. Варимо ще п’ять хвилин.
  • Пюрируємо овочі з бульйоном після варіння, занурювальним блендером. Вливаємо вершки, кладемо вершкове масло, доводимо до кипіння, знімаємо з плити.
  • Пшеничний хліб ріжемо кубиками, розсипаємо їх на деко і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо їх кілька хвилин, після чого духовку відключаємо, а сухарикам даємо ще підсушитися на п’ять хвилин.
  • Гарячий суп-пюре розливаємо по порційних піалах, перед самою подачею посипаємо сухариками і чорним меленим перцем.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь