Суп з свіжих білих грибів з куркою

Любителям супів обов’язково сподобається і стане в нагоді рецепт супу зі свіжих білих грибів з куркою. Супчик виходить наваристим і дуже ароматним. Таку першу страву оцінять навіть ті, хто не дуже любить супи. У нашій сім’ї цей супчик — найчастіший гість.

Як приготувати суп із свіжих білих грибів

Інгредієнти
Порції: +10
На порцію
Калорії: 58 ккал
Білки: 3.7 г
Жири: 2.5 г
Вуглеводи: 4.9 г
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Вимийте курку, викладіть в глибоку каструлю, залийте холодною водою, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть приблизно 20-25 хвилин, періодично знімаючи піну, що утворилася. Підготуйте білі гриби. Переберіть, очистіть та промийте їх під проточною водою. Великі гриби наріжте на шматочки середнього розміру.
  • Я використовувала магазинні білі гриби, вони вже були повністю підготовлені для використання і не вимагали додаткової обробки. Картоплю добре вимийте і очистіть її від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену картоплю наріжте соломкою.
  • Ретельно вимийте моркву та очистіть її від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву натріть на великій тертці або наріжте соломкою, як і картопля. Також можна скористатися теркою для моркви по-корейськи.
  • Підготовлену картоплю викладіть у каструлю з куркою та доведіть до кипіння. Спосіб нарізки овочів не важливий, кожен вибирає спосіб, зручний для себе. Мені подобається нарізка соломкою, так, як на мене, виходить красиво. Але на смак це не вплине.
  • Потім викладіть підготовлені білі гриби. Після повторного закипання зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть суп приблизно 20-25 хвилин, періодично знімаючи піну, що утворилася, і помішуючи.
  • Потім додайте нарізану моркву і варіть суп ще 15 хвилин. Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Потім додайте макаронні вироби, для супу краще використовувати дрібну вермішель, але в мене вона раптово закінчилася, і я використала спагетті, попередньо поламавши їх на кілька частин. Варіть суп ще 5 хвилин.
  • Після чого каструлю з супом зі свіжих білих грибів з куркою зніміть з вогню і залиште настоятися приблизно на 10-15 хвилин. Готовий суп, що настоявся, подавайте порційно, за бажанням прикрасивши сметаною і подрібненою зеленню. Я використала заморожений кріп.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь