ПХ дієтичний суп-пюре з брокколі

Брокколі – ідеальний продукт для дієтичного харчування. При своїй низькій калорійності вона містить величезну кількість вітамінів, мінералів, цінної клітковини. Пропонуємо приготувати дієтичний суп-пюре з брокколі, який швидко засвоюється і виходить досить ситним, незважаючи на відсутність жирних добавок.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
1 год 5 хвДрук
  • Брокколі використовуємо свіжу або заморожену. Замороженій можна дати злегка відтанути, щоб простіше було розбирати на суцвіття.
  • Картоплю очищаємо, промиваємо.
  • Нарізаємо невеликими кубиками.
  • Брокколі розбираємо на суцвіття, ріжемо на невеликі частини. Відкладаємо кілька штук невеликих красивих суцвіть для прикраси.
  • У каструлю вливаємо воду і оливкову олію, ставимо на плиту. Після того, як рідина закипить, опускаємо в неї нарізану картоплю і брокколі. Варимо двадцять п’ять хвилин.
  • Зелену цибулю промиваємо і дрібно ріжемо.
  • У каструлю додаємо нарізану цибулю, шпинат, лавровий лист, солимо і перчимо, варимо ще п’ять хвилин. Після варіння подрібнюємо суп занурювальним блендером до гладкого пюре.
  • Відкладені раніше суцвіття брокколі ріжемо на тонкі пластинки.
  • У сковороду наливаємо невелику кількість води і трохи оливкової олії. Всипаємо сіль і перець за смаком. Кладемо пластинки брокколі і варимо до м’якості.
  • Після цього обсушуємо шматочки від надлишку рідини.
  • Готовий суп розливаємо по порційних мисках, прикрашаємо підготовленими пластинками брокколі. Подаємо в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь